Ana içeriğe atla

Gordion Antik Kenti’nin Tanıtımı İçin İstişare Toplantısı Gerçekleşti

8 Şubat 2024

2023 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Ankara'nın Polatlı ilçesinde yer alan Gordion Antik Kenti’nin tanıtımı için ilgili kurumlar Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nde bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet ŞİMŞEK, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Emine DOĞRUKÖK, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim YILMAZ, Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi SAKARYA, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Ali GÜRBÜZ, THY Ankara Satış Müdürü Melih TORLAK, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ceren ANADOL, Polatlı Belediyesi Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) Genel Koordinatörü Kadim KOÇ ve İSF Film’den yapımcı-yönetmen İsmail FİDAN katılım sağladı. Toplantıda kent kültürünün ve kimliğinin canlandırılmasının ve korunmasının önemi vurgulanarak bu kapsamda Gordion Antik Kenti ve Gordion Müzesi çevresinin iyileştirilmesi ve tanıtımının yapılması için ilgili kurum ve kuruluşların iş birliğiyle yapılacak çalışmalar değerlendirildi. 

Polatlı ilçesinin yaklaşık 18 km. kuzeybatısında, Yassıhöyük mahallesinde bulunan yaklaşık 4500 yıllık yerleşim tarihi ile dünyanın en uzun süre yerleşim görülen nadir alanlarından biri olan Gordion Antik Kenti, Kral Midas (MM) Tümülüsü ve Gordion Müzesi katılımcılar tarafından ziyaret edildi ve yerinde incelemeler yapıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Destek Verilen Projelere Saha Ziyareti Gerçekleştirildi

Gordion Antik Kenti saha ziyaretinin ardından Geleneksel Ayakkabıcılık Zanaatı ile Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ve Ankara'nın Stratejik Tanıtımı: Ankara Temalı Satranç Takımı Projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Sayın Ahmet ŞİMŞEK ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Sayın Emine DOĞRUKÖK tarafından saha ziyareti gerçekleştirildi.

2021 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Yemenia Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından uygulanan Geleneksel Ayakkabıcılık Zanaatı İle Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi ile geleneksel ayakkabıcılık türlerinden biri olan yemenicilik zanaatı alanında yeni bir üretim ve eğitim atölyesi kurulmuş ve proje süresince 55 kadın yemenicilik eğitimi almıştır.

2018 Yılı Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı tarafından uygulanan proje kapsamında ise Ankara Temalı Satranç Takımı tasarlanmış ve üretilmiştir.