Ana içeriğe atla

2016 Yılı Güdümlü Proje Desteği Başlangıç Toplantısı Gerçekleştirildi

19 Nisan 2016

Toplantıda, nükleer enerji yatırımında yerli sanayi payının arttırılmasını amaçlayan güdümlü proje fikri üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi.

Kamu, üniversite, sivil toplum ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda ilk olarak, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından GPD amaçları ve koşulları hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirmede, 'Güdümlü Proje Desteği' ile bölgesel gelişmenin hızlandırılmasının, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesinin ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesinin amaçlandığı vurgulandı. Ayrıca, Ankara Kalkınma Ajansı'nın koordinasyonunda gerçekleştirilecek güdümlü proje kapsamında kamu kesimi, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklıklarının önemi belirtildi.  Öte yandan, projenin yenilikçi öğelere sahip olması gerekliliği kaydedilerek güdümlü projelere yüzde 75 oranında destek sağlanabileceği bildirildi.

Çalışmalar Devam Edecek

'Güdümlü Proje Desteği' bilgilendirmesinin ardından, STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından nükleer enerji sektörüne yönelik Ankara'da altyapı tesisi için gerçekleştirilen saha çalışması ve sonuçları aktarıldı. Sonrasında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji Proje Uygulama Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen "Nükleer Eğitim Merkezi" sunumuyla nükleer enerjiye yönelik eğitim ve teknik altyapı ihtiyaçları hakkında kapsamlı bir bilgilendirme gerçekleştirildi.

Sunumların ardından iki farklı oturum halinde gerçekleşen fikir alışverişi aracılığıyla katılımcıların sektörün ihtiyaçları ve güdümlü proje fikrinin geliştirilmesi için görüş ve önerileri alındı.