Ana içeriğe atla

2015 Yılı Mali Destek Programları Genel Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

9 Şubat 2015

2015 Yılı Teklif Çağrısı kapsamında ilan edilen "İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer Mali Destek Programı (İLTEK)", "Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler Mali Destek Programı (SOS (ALT/KAP))" ve "Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı (SÜRKA)" Programları Genel Bilgilendirme Toplantısı Akar Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık:

 ''Ajansımız 2011, 2012 ve 2014 yılı Teklif Çağrıları'nda sırasıyla 25, 15 ve 25 milyon TL olmak üzere toplam 233 projeye 65 milyon TL hibe desteği sunmuştur. Gerçekleştirilen eş finansmanla Ankara'da yaklaşık 100 milyon TL civarında bir kaynak harekete geçirilmiştir. Ankara'nın öne çıkan ve potansiyel barındıran sektörlerinde mali ve teknik destekler sunan Ajansımız, kalkınmanın sosyal yönüne de gereken ilgiyi göstermektedir.

"Projenizin Ayakları Yere Bassın"

Katılımcılara "Projenizin ayaklarının yere basması ve uygulanabilir olması lazım" diye seslenen Şayık, konuşmasına şöyle devam etti:

"Projeler ekonomik ve sosyal gereklilikten kaynaklanarak hazırlansın. Projeleriniz katma değeri yüksek, istihdam oluşturan, ithal ikameci ve Ankara'nın ekonomik ve sosyal gerekliliklerini ortaya çıkaran ve bunların çözümüne yönelik olması gerekir." Dedi.

Ayrıca Şayık: ''Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara'da yaşam kalitesinin arttırılması konusunda ulusal kalkınma planı, hükümet programı ve diğer programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak Ankara'da yalnızca havayı ve suyu değil; zamanı da paylaşan tüm paydaşlarına görevi olan her türlü desteği vermiştir ve vermeye devam edecektir.'' İfadelerini kullandı.

Toplantıda bu yıl "İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer Mali Destek", "Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler Mali Destek", "Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek" programlarının yer aldığı aktarıldı. Ayrıca üç programa ayrılan toplam bütçenin 20 milyon lira olduğu kaydedildi.

Genel Sekreter Arif Şayık'ın 2015 yılı Mali Destek Programlarının genel içeriği ve Ajansın programlar kapsamındaki beklentilerini ifade eden açılış konuşması sonrasında, Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Süleyman İslamoğlu 3 başlık altında Mali Destek Programının amaç ve önceliklerine yönelik bir sunum gerçekleştirmiştir. Daha sonra ise Program Yönetim Birimi uzmanlarından Nedim Sözen 2015 yılı Mali Destek Programları Uygunluk Kriterleri ve Başvuru Sürecine yönelik bir sunum gerçekleştirmiştir.

 Sunumlardan sonra katılımcıların Mali Destek Programları ve sürece yönelik soruları alınarak cevaplandırılmıştır.