Ana içeriğe atla

“2014 Yılı Mali Destek Programları” bilgilendirme toplantıları başladı

24 Ocak 2014

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ankara Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Süleyman İslamoğlu, 2010 yılından bugüne kadar 300'ü aşkın projeye yaklaşık 42 milyon lira mali destek sağladıklarını bildirdi. Başvuru sahiplerince karşılanan eş finansmanla birlikte yaklaşık 65 milyon liralık bir kaynağın kullanıldığını belirten İslamoğlu, bu yılki mali destek programları için 25 milyon lira kaynak kullandırmayı planladıklarını söyledi.

İslamoğlu, 2014 yılı Mali Destek Programları kapsamında Ankara'da teknolojik ürünlere yönelik yerli üretim, ihracatın artırılması, ithalat bağımlılığın azaltılması amacıyla oluşturulan "İleri Teknolojilerde İhracat Odaklı Kalkınma Mali Destek Programı" (İLTEK) ve bireylere eşit, kaliteli yaşam imkanı sunarak sosyal bağların güçlendirilmesi için geliştirilen "Sosyal Kalkınma Altyapısının Güçlendirilmesi Mali Destek Programı" (SOSKA) başlıkları altında destek sağlanacağını bildirdi. İslamoğlu, İLTEK bilgilendirme toplantısının 27 Ocak'ta, SOSKA ise 28 Ocak'ta yapılacağını hatırlattı.

İslamoğlu son olarak Ankara ve Türkiye için katma değer oluşturacak, gerçek ihtiyaçlara cevap veren, yenilikçi ve kaliteli projelerin paydaşlarla beraber hayata geçirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Programda daha sonra her iki destek programının ayrıntıları katılımcılarla paylaşıldı. Ajans uzmanları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda proje hazırlanma aşamasında dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı.

Toplantının son bölümünde ise katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Bilgilendirme toplantıları devam edecek

2014 Yılı Proje Teklif Çağrısı kapsamında bilgilendirme toplantıları, 27 ve 28 Ocak 2014 tarihlerinde merkezde yapılacak toplantılar ile devam edecek. Merkez dışı ilçelerde bilgilendirme toplantıları ise Şubat ayı içerisinde yapılacak. Bilgilendirme toplantılarına ilişkin programa Ajansın web sayfasından (www.ankaraka.org.tr) ulaşılabilir.