Ana içeriğe atla

Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne Kalkınma Ajansı desteği

8 Ekim 2012

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteği ile Proje Hazırlama ve Yönetme Eğitimi alacak. Programa ilişkin sözleşme Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Leyla Mollamahmutoğlu tarafından 5 Ekim 2012 tarihinde imzalandı. Program ile Türkiye'nin en büyük kadın doğum hastanesi olan Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilecek proje çalışmalarının nitelik ve nicelik olarak artışına katkı sağlanması hedefleniyor.

İmza töreninde konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara'nın uluslararası akreditasyona ve dünya standartlarında sağlık kuruluşlarına sahip olduğuna dikkat çekerek, verilen bu ve benzeri desteklerle birlikte çok daha önemli mesafeler alınacağına olan inancını kaydetti. Balcı, Zekai Tahir Burak Hastanesi'ne verilen desteğin hastanenin proje hazırlama kapasitesini artırırken, Ankara'nın sağlık konusunda çekim merkezi olma vizyonuna da katkı sağlayacağını belirtti. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Leyla Mollamahmutoğlu da yaptığı konuşmada hastanenin uzman kadrosu ve altyapısı ile Türkiye'nin en büyük kadın doğum hastanesi olduğunu vurguladı. Mollamahmutoğlu, Ankara Kalkınma Ajansı'nın Proje Hazırlama ve Yönetme Eğitimi Programı ile ulusal ve uluslararası projelerden daha aktif şekilde yararlanılacağını belirtti.

Program kapsamında hastane personelinden bir çekirdek ekip oluşturulacak ve alınan eğitim ile hastanede gerçekleşecek proje çalışmalarının nitelik ve nicelik olarak artmasına katkı sağlanacak.