Ana içeriğe atla

Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları Türk Hava Yolları İle Devam Ediyor

2 Mart 2020

Yenilikçi ürününüzü veya projenizi büyük firmaların tedarik sistemine dahil etmek ister misiniz?

Yerli Tedarik ve İşbirliği Buluşmaları; yerli üreticilerin üretim ve tedarik kapasitelerinin artırılması, endüstrinin talep ve ihtiyaçlarına yenilikçi ve katma değeri yüksek yerli çözümler sunulması amacıyla Ankara Kalkınma Ajansı tarafından organize edilen işbirliği platformudur.

2015 yılından bu yana gerçekleştirilen etkinlikler ile Ankara'da faaliyet gösteren ve üretim girdisi olarak önemli miktarda bilişim ve destek hizmetleri, malzeme, makine ve insan kaynağı satın alan veya ithal eden büyük şirketler ile kurumsal düzeyde iletişim geliştirilmekte; büyük şirketlere tedarik potansiyeli arz eden girişimcilerimizle şirketlerin irtibat kurmaları sağlanmaktadır.

Etkinliğimiz dünyada en çok ülkeye uçan havayolu firması ve bir dünya markası olan Türk Hava Yolları A.O. ile devam etmektedir.

Yerli Tedarik ve İş Birliği Buluşmaları Türk Hava Yolları'nın alt birimleri ile ayrı ayrı gerçekleşecektir. İlk etkinlik dünyanın 126 ülkesine hizmet sağlayan ve en hızlı büyüyen hava kargo markası olan Turkish Cargo ile başlayacaktır.

Türk Hava Yolları A.O. için Açık Tedarik Talepleri

  • ULD ( Unit Load Device-Kargo Yükleme Üniteleri) ve Kargo İzleme

Kalite, performans, verimlilik ve müşteri memnuniyeti için operasyonel süreçler hava kargo sektöründe büyük rol oynamaktadır. Müşteri memnuniyeti ve kaliteyi en üst seviyede sağlamanın yolu zamanında teslimat ile birlikte kargoları ve ULD'leri online ve anlık olarak takip edilebilen bir süreçten geçmektedir. Bu kapsamda hem ULD hem de kargoların depo ve apron hareketlerinin anlık olarak izlenebilmesi amaçlanmaktadır.

  • Kargo Ölçüm Problemi

 

Depo içerisinde manuel olarak yönetilen kargoların boyutlarının ölçülmesi sürecinin tamamen teknolojik bir çözüm ile daha az zamanda daha fazla kontrol gerçekleştirmesini sağlayarak operasyonel verimlilik ve hız amaçlanmaktadır.

  • Emniyet Regülasyonları

Kargoların hazırlık sürecinde ULD 'lerde uçak içi emniyeti sağlamak amacı ile ağ ve naylon kullanılmaktadır. Ağların maliyeti, ağırlığı ve verimsizliği operasyonel ve ticari anlamda negatif bir etki yaratmaktadır.

Aynı durum raflara yer verilen ve kargoların istiflendiği europaletlerde kullanılan bantlar için de geçerlidir. Herhangi bir sarf malzemeye (ağ veya bant) ihtiyaç duyulmadan süreci hızlandıracak ve operasyonel aksaklıkları önleyecek çözümler üretilmelidir.

 

Tabloda belirtilen alanlarda yenilikçi proje, ürün ve hizmetlerini sunmak isteyen firmalarımızın başvuru yapması gerekmektedir.

Başvuru

Başvurular aşağıda adresi verilen TechAnkara Girişimcilik Portalı üzerinden alınmaktadır.

https://girisimci.ankaraka.org.tr/tr/auth/login

İlk ikili görüşme ve sunum etkinliği, 18 Mart 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular için düzenlenecektir. Ayrıca başvuruların alınması yıl içinde devam edecek, dönemler itibarıyla ikili görüşme ve sunum etkinlikleri planlanacaktır.

Değerlendirme Süreci

Alınan başvurular Ankara Kalkınma Ajansı tarafından değerlendirilerek ilgili firmaya yönlendirilecektir. Karşılıklı mutabık kalınması durumunda ikili görüşme organizasyonu yapılacak ve başvuru sahibine bilgi verilecektir.

Soru, görüş ve talepleriniz için:

Şeref Furkan CEYLAN (sfceylan@ankaraka.org.tr veya (0312) 310 03 00)

Ankara Kalkınma Ajansı