Ana içeriğe atla

Yatırım Destek Ofisi Belçika heyetini ağırladı

19 Ekim 2012

Belçika Veliaht Prensi Philippe, beraberinde Başbakan Yardımcısı, Dışişleri, Dış Ticaret ve Avrupa Birliği Bakanı Didier Reynders, Flaman Bölgesi Başbakanı Kris Peeters ve işadamlarından oluşan yaklaşık 400 kişilik heyetle ülkemize bir 'Ekonomik Misyon' ziyareti gerçekleştirdi. 193 Belçika şirketini temsilen 350 civarında işadamının yer aldığı heyet İstanbul ve Ankara'da çeşitli ticari ve siyasi temaslarda bulundu.

Heyetle birlikte Türkiye'ye gelen ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın çalışmaları hakkında detaylı bilgi almak ve Ankara'nın yatırım olanakları hakkında bilgi edinmek isteyen TEIN Technology SA Başkanı Frédéric Loncour, Belçika Konsolosluğu Brüksel Bölgesi Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Sabih Akay, HERDEM&CO Kurucu Ortağı Av. Şafak Herdem, gezi programı kapsamında Ankara Kalkınma Ajansı'nı da ziyaret etti.

Toplantıda konuk heyete, Ankara Kalkınma Ajansını ve Ankara' da yatırım ortamını tanıtan bir sunum yapıldı. Yatırım Destek Ofisi'nin Türkiye'de yabancı yatırımcılara sağlanan destekleri detaylı bir şekilde anlattığı görüşmede, Ankara Kalkınma Ajansı'nın bu bilgilendirme hizmetini dileyen her yatırımcıya ücretsiz bir şekilde verdiğinin de altı çizildi. Yatırım Destek Ofisi, yeni yatırımlar için gerekli bütün idari işlemleri mevzuat çerçevesinde gerçekleştiren, yatırımcılara danışmanlık hizmeti veren, bölgenin yatırım olanaklarını tanıtmak ve bilinirliğini artırmak için yurt içi ve yurt dışında çeşitli faaliyetlerde bulunarak bölgeye yatırım çekmeye çalışan Ankara Kalkınma Ajansı bünyesinde kurulmuş bir birimdir.

Ardından söz alan Frédéric Loncour, TEIN Technology SA firmasını ve ürünlerini, yatırım projelerini tanıtan bir sunum yaptı.

Toplantının sonunda, Yatırım Destek Ofisi Uzmanları, heyetin Ajansımıza yapmış olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Ankara Kalkınma Ajansı olarak, yapılması planlanan yatırımlarda mümkün olan her türlü desteğin kendilerine verileceğini kaydetti.