Ana içeriğe atla

Üniversite Öğrencilerine E-Ticaret Eğitimi Fırsatı

24 Aralık 2018

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Ankara'da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen E-ticaret Eğitim Programı 22 Aralık 2018 tarihinde başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Ankara'nın insan kaynağı kapasitesinin güçlendirilmesi, genç istihdamının artırılması ve Ankara'da faaliyet gösteren işletmelerin e-ticaret kapasitesinin geliştirilmesi amaçlarıyla düzenlenen program, 30 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek.  Dış ticaret ve uygulamalı girişimcilik eğitimleri ile de desteklenen programın, gençler arasında girişimciliğin yaygınlaşmasına katkı sağlayacağı değerlendiriliyor.

Ankara'da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin katılım sağladığı programda ticaretin dijitalleşme süreci ile birlikte almakta olduğu yeni şekli, e-ticaret ve dijital dönüşüm ile birlikte ortaya çıkan yeni iş modelleri, yatırım süreçleri, dijital medya araçlarıyla güçlenen müşterilerin pazarlama iletişimini nasıl değişime zorladığı, hukuk ve güvenlik alanlarındaki yenilenme ihtiyaçları, şirketlerin ve kurumların bu değişime uyum sağlamak için atması gereken adımlar ve ticaretin geleceğini şekillendiren eğilimler ele alınıyor.20 saatlik programda ayrıca, ulusal ve uluslararası başarı hikâyeleri paylaşılırken, başarılı sonuçlanmayan örnekler üzerinde de duruluyor.

Ankara'da e-ticaret alanında yetkin insan kaynağı oluşturulmasının önemine değinen Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Girişimlerin küresel ölçekte rekabet edebilmeleri için e-ticaret kavramını, e-ticaretin usul ve yöntemlerini en iyi şekilde bilmeleri ve uygulamaları gerekmektedir. Gençlerimizin bu alanda kapasitesini geliştirerek hem gelecekte istihdam edilecekleri firmaları hem de kendilerinin kuracakları girişimleri desteklemeyi hedefliyoruz" dedi.