Ana içeriğe atla

Tunus Heyeti Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti

31 Ağustos 2012

Ankara'da temaslarda bulunan Tunuslu bakanlık yetkililerinden ve özel sektör temsilcilerinden oluşan bir heyet 29 Ağustos 2012 tarihinde Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret ederek, Türkiye'de uygulanan destek mekanizmaları, yeni teşvik sistemi ve uygulamalar ile Ankara'nın yatırım potansiyeli hakkında bilgi aldı.

Heyete, Türkiye'de uygulanan kalkınma ajansı modeli ve kalkınma amaçlı destek mekanizmaları  ile yeni teşvik sistemi hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Türkiye ve Ankara'da yatırım ortamına ilişkin bilgilerin de sunulduğu toplantıda Tunus heyetinin Ankara'ya ilişkin soruları yanıtlandı.

Bu arada, Ajans bünyesinde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisi'nin yatırımcılara sağladığı kolaylıklar hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda,  Türkiye'de uygulanan destek mekanizmaları ve yeni teşvik sistemi hakkında bilgi almak amacıyla çalışma ziyaretinde bulunan Tunus heyetinde şu isimler yer aldı; Tunus Başbakanlığı'ndan Genel Müdür Asma Shiri, Sanayi Bakanlığı'ndan Genel Müdür Sadok Bejja, Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı'ndan direktör Salwa Hsoumi, Yabancı Yatırım Tanıtım Ajansı'ndan Direktör  Jalel Tebibe,  Laabidi Maliye Bakanlığı'ndan direktörler  Mondher Ben Brahim  ve Khalil Laabidi, Bölgesel Kalkınma ve Planlama Bakanlığı'ndan direktör yardımcıları Hamdi Thabet ve Ghali Manoubi, Tarımsal Yatırımlar Tanıtım Ajansı'ndan Fakher Taieb ile özel sektörden Monia Jeguirim Essaidi.

Ekonomi Bakanlığı'ndan yetkililerin de katıldığı toplantı sonunda heyet başkanına Ankara Kalkınma Ajansı tarafından ziyaretin anısına plaket sunuldu.