Ana içeriğe atla

TÜBİTAK destek programları bilgilendirme toplantısına büyük ilgi

26 Eylül 2012

Ankara Kalkınma Ajansı binasında gerçekleşen toplantıya ilgi büyük oldu.

Ankara'nın ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüşecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesine öncü olmak vizyonuyla hareket eden Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara'nın proje desteklerinden daha fazla faydalanması amacıyla da çalışmalarını yürütüyor. Bu amaçla Ajans binasında TÜBİTAK tarafından sunulan destekler konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Ajansın yaklaşık 2 yıl önce faaaliyete geçtiğini ve kurumsallaşma çalışmalarını tamamlandığını söyledi. Hedeflerinin Ankara'nın ulusal ve uluslararası alandaki rolünü artırmak olduğunu belirten Balcı, bu doğrultuda tüm ilgili kurumlarla birlikte çalıştıklarını belirtti. Ankara Kalkınma Ajansı'nın mali destek programları hazırladığını ve buna göre desteklerini sürdürdüğünü aktaran Balcı, Ankara'yı dünya ile rekabet edecek bir konuma getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Buna ek olarak, diğer tüm ulusal ve uluslararası kuruluşlardan daha fazla sayı ve oranda Ankaradaki paydaşların faydalanmasını arzu ettiklerini belirten Balcı, bu çalışmalara destek veren TÜBİTAK yetkililerine de teşekkür etti.

Özel sektör ve kamudan 100'den fazla katılımcının yer aldığı toplantıda TÜBİTAK yetkilisi Pınar Aker, TÜBİTAK destekleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Katılımcılara ayrıca Ankara Kalkınma Ajansı'nı ve çalışmalarını anlatan bir sunum da gerçekleştirildi. Katılımcılardan gelen soruların ele alındığı bölümün ardından program katılım sertifikalarının sunulması ile tamamlandı.