Ana içeriğe atla

TÜBİTAK Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı

13 Ağustos 2012

Ajansımız Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından sağlanmakta olan destek programları hakkında bölgedeki farkındalığın artırılmasına yönelik olarak bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir.

Ankara Kalkınma Ajansı, "Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde öncü olmak" vizyonuyla hareket etmektedir. Bölgenin geleceğini şekillendirerek Ajansın faaliyetlerine yön veren 2011-2013 Ankara Bölge Planı'nda benimsenen stratejik amaçlardan birisi "Ankara'yı başta katma değeri yüksek sektörler olmak üzere yenilikçilik yoluyla kaliteli ürün ve hizmet çeşitliliği sunarak küresel düzeyde rekabet edebilen bir merkez haline getirmek"tir.

Bu amaç doğrultusunda, ulusal düzeyde bilim, teknoloji ve yenilik üretilmesi yönünde önemli destekler veren TÜBİTAK'ın destek enstrümanları konusunda bölgesel farkındalığın artırılması amacıyla TÜBİTAK yetkilisi Sn. Pınar AKER'in katılımıyla yaklaşık 3 saatlik bir bilgilendirme programı düzenlenecektir. Program kapsamında değinilecek konular şu şekildedir:

  • Sanayi ve Ar-Ge Proje Destekleri
  • Akademik Ar-Ge Destekleri
  • Bilim ve Toplum Proje Destekleri
  • AB Çerçeve Programları Destekleri
  • İkili ve Çoklu İşbirlikleri

Programa sınırlı sayıda başvuru kabul edilecek olup, katılmak isteyenlerin 21 Eylül 2012 tarihine kadar sağ sütunda yer alan başvuru formunu doldurarak egitim@ankaraka.org.tr adresine mail atmaları gerekmektedir. 25 Eylül 2012 saat 13.30'da Ankara Kalkınma Ajansı hizmet binasında gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısına ücretsiz katılım sağlanacaktır.