Ana içeriğe atla

TR51 Bölgesi Covid-19 Sosyal Etkileri Anket Çalışması

24 Haziran 2020

Çin'in Vuhan şehrinde 1 Aralık 2019 tarihinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (COVID-19) hızla dünya genelinde yayılarak küresel bir salgın haline gelmiş, 11 Mart 2020'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmiştir.

Salgının ekonomik ve sosyal etkilerinin her sektör ve bölge açısından benzer olmadığı açıktır. Bu nedenle, gerek ulusal politika geliştirme sürecine katkı sağlamak gerek kalkınma ajanslarının salgın dönemi sonrasında yürütmesi gereken faaliyetlere altlık olması açısından salgının il ve bölge düzeyindeki etkilerinin belirlenmesi önemli görülmektedir.

Ajansımız COVID-19 salgın sürecinin Bölgemize olan sosyal ve ekonomik etkilerinin araştırılması ve yeni tedbir ve politikalar geliştirilmesi doğrultusunda çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda öncelikle COVID-19 salgın sürecinin Bölgemize (TR51) yönelik Sosyal Etkilerini Analiz etmek amacıyla bir anket hazırlanmıştır. Aşağıda bağlantısı yer alan anketimize siz değerli paydaşlarımızın değerli katkılarını bekliyoruz.

https://ankarakalkinmaajansi.typeform.com/to/Y3oO5K