Ana içeriğe atla

Teknoloji Ticarileştirme ve Kadın Girişimcilik Mentorluk Programlarının Başvuruları Yıl Sonuna Kadar Uzatıldı

5 Haziran 2020

2020 yılı Mart ayında başvuru süreci başlayan TechAnkara Teknoloji Ticarileştirme ve Kadın Girişimcilik Mentorluk Programlarının son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır. Mevcut başvurular ile birlikte tüm başvuruların değerlendirilmesi ilki 1 Temmuz 2020 tarihi olmak üzere yıl sonuna kadar her ayın başında yapılacak mentor-mentee görüşmeleri ise değerlendirilme haftasını müteakip gerçekleşecektir.

Girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik oluşturulan mevcut "mentor havuzu"nun genişletilmesi ve en düşüğü prototip aşaması olmak üzere büyümeye değin tüm düzeylerdeki girişimlere destek sağlanması amaçlanan bu programlar kapsamında yürütülecek başlıca faaliyetler aşağıda özetlenmiştir.

• Girişimci ihtiyaçları doğrultusunda uygun görülen mentor ile yüz yüze mentorluk görüşmeleri gerçekleştirilmesi

• Mentorler tarafından girişimci ihtiyaçlarının raporlanması ve çözüm haritaları oluşturulması

• Ajans koordinasyonunda kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği ağları ve değer zinciri oluşturulması

• Verilecek eğitimler ile girişimcilerin etki ölçümü, pazarlama, patent, finansal ve hukuksal okuryazarlık gibi konularda kapasitelerinin arttırılması

• Girişimcilerin katılacağı networking etkinliklerinin düzenlenmesi

• TechAnkara Proje Pazarı kapsamında düzenlenecek B2B ve B2C görüşmelere girişimcilerin katılımının sağlanması

Tüm bu faaliyetler ile TechAnkara Teknoloji Ticarileştirme Mentorluk Programı ve Kadın Girişimcilik Mentorluk Programı kapsamında Ajansımız, girişimcilerin bulunduğu her düzey için farklı mentorluk yaklaşımı benimseyen, girişimciler ve mentorlar arasında bilgi ve iş ağı paylaşımını artırarak değer yaratan ve bu paylaşımın sürekliliğini takip eden etkin bir program yürütmeyi amaçlamaktadır.

Takvim

Son Başvuru: 31 Aralık 2020 (23.59)

Eşleştirme: Son başvuru tarihi beklemeden her ayın başında yapılacaktır

Mentor-Girişimci Görüşmeleri: 01 Temmuz – 31 Aralık 2020

Başvuru

Programlara başvurular TechAnkara Girişimcilik Portalı (https://www.girisimci.ankaraka.org.tr/tr/portal/mentoring) üzerinden gerçekleştirilecektir.

1 Temmuz 2020 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında girişimcilerin her biri 4 saat süren oturumlarla toplam 6 seans (24 saat) eşleştiği mentorle görüşecek ve eğitim alabilecektir. Düzenlenecek eğitim, etkinliklere katılım ve mentorluk programı ücretsiz olup kontenjanla sınırlıdır. Değerlendirme, son başvuru tarihi olan 31 Aralık 2020 beklenmeden, her ayın başında yapılacaktır. Sınırlı katılım öngörülen programda verimliliği sağlamak amacıyla katılan girişimciler ile Ajans arasında, girişimcilerin süreçlere katılımını taahhüt ettiği bir sözleşme imzalanacaktır.

Mentorluk Programlarına son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 saat 23:59'dur.

İletişim 

Program sorumlusu Alper DEMİR (ademir@ankaraka.org.tr) ile irtibata geçebilirsiniz.