Ana içeriğe atla

TAGİMER İçin Fizibilite Çalışması Başlıyor

23 Ocak 2019

Ankara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenmesi uygun bulunan "Tarım ve Gıda İnovasyon Merkezi (TAGİMER) Kurulum Öncesi Fizibilite Çalışması" için sözleşme imzalandı.

Başkent Üniversitesi tarafından yürütülecek proje için sözleşme Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ile Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal tarafından imzalandı. Polatlı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün proje ortağı olarak yer aldığı çalışma ile Tarım ve Gıda İnovasyon Merkezi – TAGİMER'in kurulması için gerekli fizibilite çalışması yürütülecek.  Fizibilite çalışmasının Ankara'nın kırsalında gıda, tarım ve hayvancılık alanında sürdürülebilir yenilikçi uygulamalar ile katma değer yaratacak alternatif ürünler üzerine etüt gerçekleştirecek merkezin altyapısını hazırlaması amaçlanıyor. Yürütülecek çalışmada mevcut durum analizleriyle birlikte katma değer yaratacak alternatif ürünler üzerine etütler gerçekleştirilecek. Fizibilite çalışması sonrasında oluşturulacak raporun

Tarım ve Gıda İnovasyon Merkezi için gerekli sektörel, teknik ve finansal tabloyu ortaya koyması bekleniyor. İlerleyen yıllarda kurulması öngörülen merkezin, tarımda inovasyonu gerçekleştirecek, ileri teknolojili çözüm üreten yapı olması hedefleniyor.