Ana içeriğe atla

Sosyal Girişimcilik Karavanı Yola Çıktı

6 Mart 2019

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından sosyal girişimciliğin tanıtılması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında yola çıkan Sosyal Girişimcilik Karavanı, Ankara'da bulunan üniversiteleri ziyaret ediyor.

Karavanda, Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları ve gönüllü gençler tarafından üniversite öğrencilerine sosyal girişimcilikle ilgili bilgi veriliyor. Aynı zamanda, Ankara Kalkına Ajansı'nın başta Gençlere Yönelik Sosyal Girişimcilik Programı olmak üzere destekleri ve Sosyal Girişim Ankara Platformu'nun çalışmaları tanıtılıyor.

Sosyal Girişimcilik Karavanı'nın ilk durağı, Sosyal Girişim Ankara Platformu'nun ortaklarından olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi oldu. Üniversite öğrencilerinden büyük ilgi gören karavanda, gençlerin sosyal girişimcilikle ilgili soruları yanıtlandı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Barca karavanı ziyaret ederek, sosyal girişimciliğin yaygınlaşması hususundaki desteklerini belirtti.

Karavanın ziyaret ettiği üniversitelerde gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliklerinde konuyla ilgili detaylı bilgiler paylaşılıyor. Düzenlenen bilgilendirme etkinliklerine konuk edilen Joon ve Migport gibi sosyal girişimlerin kurucuları, kendi deneyimlerini gençlerle paylaşırken, aynı zamanda yeni sosyal girişimler için de ilham oluyor.

4 Nisan'a kadar devam edecek programda, Ankara'da bulunan 12 üniversite ziyaret edilecek. Program detayları, Ankara Kalkınma Ajansı ve Sosyal Girişim Ankara web sitelerinde yer alırken, programla ilgili tüm gelişmeler Sosyal Girişim Ankara'ya ait sosyal medya hesaplarından aktarılıyor.