Ana içeriğe atla

Şehir Hayvanlarının Kimliklendirilmesi ve Barındırılması Fizibilite Projesi

27 Eylül 2012

Ankara Kalkınma Ajansı, şehir hayvanlarının (sahipli – sahipsiz) kontrolünü uzun yıllar sağlayabilecek uygun işletim kabiliyeti ve donanıma sahip, yeterli büyüklükte ve Türkiye'ye örnek olabilecek entegre bir tesisin kuruluş fizibilite çalışmasına destek oluyor. Ankara Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklenen projeye yönelik imza töreni proje yararlanıcıları ile Ankara Kalkınma Ajansı arasında yapıldı.

Tüm Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (TÜBİKAM) ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nce yürütülen, Ankara Büyükşehir Belediye ve Etlik Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü'nün iştirakçi olarak yer aldığı proje ile Ankara sınırları içerisinde yer alan şehir hayvanlarının çağdaş koşullarda barınabilmesinin imkanları araştırılacak.

Proje ile ayrıca şehir hayvanlarının sayımı ve bununla ilgili diğer politikaların belirlenmesi için çalışmalar yapılması amaçlanıyor. Mevcut hayvan barınaklarına ilişkin raporların da yer alacağı çalışma sonunda, Ankara'da şehir hayvanlarının çağdaş koşullarda yaşayabilmesinin ve halkın yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik eylem planı ortaya çıkmış olacak.