Ana içeriğe atla

Sağlık Teknolojileri Endüstriyel Tasarım Koordinasyon Merkezi

19 Eylül 2012

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 'Yenilikçi Uygulamalar Mali Destek Programı' kapsamında desteklenen 'Sağlık Teknolojileri Endüstriyel Tasarım ve Koordinasyon Merkezi Projesi' bilgilendirme toplantısı 18 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirildi. OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje ile Ankara'da üretilen sağlık teknolojileri ürünlerinin kullanıcı ve yararlanıcı odaklı endüstriyel tasarım ile katma değerinin yükseltilmesi amaçlanıyor.   

OSTİM OSB Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Sağlık Teknolojileri Endüstriyel Tasarım Koordinasyon Merkezi Projesi Teknik Koordinasyon Başkanı Berna Dalaman, Medikal Sanayi Kümelenme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ataman, tasarım firmaları ve projeye destek veren kuruluşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Medikal Sanayi Kümelenme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ataman, "Türkiye'ye baktığımız zaman birkaç yıl öncesine kadar mekanik üretim amaçlı medikal sektörde üretim yapılırken, son birkaç yıldır daha teknolojik, daha modern ve daha görsel cihazların üretilmeye başlandığını görüyoruz" dedi. Önemli olan noktanın sunum olduğunu kaydeden Ataman, "Üretmiş olduğunuz ürünü kullanıcının ihtiyaçlarına göre daha sevimli hale getirip sunma işlemi, işin en önemli kısmıdır" diye konuştu.
Tasarımcılara seslenerek, "Üretilebilir tasarlamak bu işin anahtar kelimesidir" diyen Ataman, "Maksimum faydayı sağlayabileceğiniz minimum parçayla üretebileceğiniz ve bunu en iyi koşullarda müşterilerinize sunabileceğiniz bir tasarım yapmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ise, "Endüstriyel tasarım firmalarını OSTİM'de hem görmek hem de bu alanda çalışmalarını yaygınlaştırmak hem de kurumsal hale getirmek istiyoruz" dedi. Orhan Aydın şöyle devam etti: "Ankara Kalkınma Ajansı'na çok teşekkür ediyorum. Bizim hayallerimizi gerçekleştirmemiz anlamında iyi bir başlangıç oldu. Bu proje bizim için iyi bir başlangıç olacak. Ankara Kalkınma Ajansı'nın başlattığı bu desteği biz bölgemizde bütün firmalarımızla buluşturan, onların değişimine sebep olacak bir merkez halinde çalışmalarımızı sürdürmek istiyoruz."

Sağlık Teknolojileri Endüstriyel Tasarım Koordinasyon Merkezi Projesi Teknik Koordinasyon Başkanı ve Proje Teknik Koordinatörü Berna Dalaman da, "Bu proje, gerçekten çok sahipli bir projedir. Bu sahipli oluş, projenin gücünü ve başarısını arttırıyor" dedi. Bir sunum yaparak projeyi tanıtan Dalaman, proje kapsamında 6 tane deneyimli uzmanın dönüşümlü olarak firmaları ziyaret ettiğini, 46 firmanın 62 tane ürününü tek tek incelenerek her firmanın 3 adet ürünü incelenmek üzere alındığını ifade etti. Toplantıda daha sonra katılımcılar görüşlerini ve Merkez'den beklentilerini dile getirdiler.

Projenin yılsonuna kadar tamamlanması ve Sağlık Teknolojileri Endüstriyel Tasarım Koordinasyon Merkezi'nin hayata geçmesi planlanıyor.