Ana içeriğe atla

Polatlı'da Tarihi ve Kültürel Miras Turizme Kazandırılıyor

7 Kasım 2012

Polatlı Belediyesi'nin yürüttüğü ve Ankara Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Tarihi ve Kültürel Mirasın Turizme Kazandırılması" projesi kapsamında kurulan seramik ve ahşap atölyelerinde yetişen kursiyerlerin ürettiği, Polatlı'ya özgü seramik ve ahşap ürünleri sergisi açıldı.

Polatlı Güldeste Konak'ta gerçekleştirilen sergi açılışına Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, Polatlı'nın sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin turizme ve ekonomiye kazandırılmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ise, "Polatlı'da Tarihi ve kültürel mirasın turizme, ekonomiye kazandırılması genel çerçevesiyle hazırladığımız program içerisinde desteklerle yola çıktığımız hediyelik eşya tasarım ve üretimi konusunda mesafe almak için başlattığımız çalışma bugün ilk meyvelerini veriyor. Nasip olursa bu kurs çerçevesinde üretmiş olduğumuz tasarlamış olduğumuz arkadaşlarımızın üretip tasarlamış olduğu eserleri bir sergiyle açıyoruz. İnşallah önümüzdeki haftalarda bu sergiyi biz Ankara da Devlet Demiryollarının sergi salonunda da tekrarlayacağız. Yaptığımız bu çalışmaların turizm potansiyelimizi harekete geçirmek için yaptığımız çalışmalara ilk ön adım olduğunu bilerek yapıyoruz" dedi.

Polatlı'nın her alanda olduğu gibi turizmde de hızla geliştiğini dile getiren Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin ise şunları kaydetti: "Polatlı her sektörde gelişiyor. Bu gelişen sektörlerden en önemlisi de turizm sektörüdür. Turizm sektörü açısından Polatlı gerçekten iddialı kentlerden bir tanesidir. Çünkü burada çok değerli alanlarımız var. Gordion antik kenti, Tümülüslerimiz, Sakarya zaferinin geçtiği alanlar. Bunlarla ilgili gerçekten çok güzel çalışmalar var. Belediyemiz gerçekten çok güzel bir proje hazırladı, Kalkınma Ajansımıza sunuldu ve Kalkınma Ajansımız da her zaman olduğu gibi bu projeye destek verdi. Bu çok önemsediğimiz proje şimdi ilk meyvelerini veriyor. Kursiyerlerimiz birçok hocadan eğitim aldılar ve yaptıkları eserleri şimdi bizimle paylaşıyorlar. Bu ürünler önümüzdeki dönemde gelen turistlere yönelik hediyelik eşya konusunda büyük önem taşıyor. Şu anda bu çalışmanın temelini oluşturuyoruz. Bu konuda sayın Belediye Başkanımızı ve onun nezdinde çalışan bütün çalışanlarını da tebrik ediyorum."

Projeyle birlikte Polatlı'da kültürel mirasın ve tarihi değerlerin turizme kazandırılması için mevcut değerlerin kullanılabilir tasarım ürünlerine dönüştürülmesi, bu doğrultuda takı-tasarım, seramik ve ahşap alanında eğitim ve uygulama atölyelerinin kurulması, turizm alanında girişimcilik kapasitesinin geliştirilmesi, Polatlı'da turizm ve tanıtım alanında insan kaynakları kapasitesinin artırılmasına katkı yapılması amaçlanıyor.

Projeyle birlikte ortaya çıkan orijinal ve otantik tasarım ürünlerinin ulusal düzeyde bilinir olması ile Ankara'nın tanınır ve görünür olmasına da katkı sağlayacak olan proje Polatlı halkında kendi tarihi, kültürel ve yerel değerlerini sahiplenme duygusunun gelişmesine ve bu değerlerin korunarak gelecek nesillere ulaşmasına katkı sağlayacak.

Sergi 6-8 Kasım tarihleri boyunca açık olacak.