Ana içeriğe atla

Polatlı Soğan Fabrikası İçin Fizibilite Yapılacak

21 Şubat 2020

Türkiye'nin soğan deposu Polatlı'da, soğan işleme fabrikası için fizibilite çalışması Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile yapılacak.

Ankara Kalkınma Ajansının 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenmesi uygun bulunan "Polatlı Soğanının İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolamasına Yönelik Bir Tesis Kurumu İçin Fizibilite Çalışması" için imzalar atıldı.

Proje ile Türkiye'nin en önemli kuru soğan üretim merkezi olan Polatlı'da kuru soğan üretim verimliliğini artıracak; soğanın doğru stratejilerle pazarlanmasını ve fiyat dalgalanmalarının önüne geçilmesini sağlayacak bir tesisin kurulumu için fizibilite çalışması yapılacak. Türkiye'de toplam üretimin %23'lük payına sahip olan Ankara'da 2018 yılı itibariyle, 400 bin tonun üzerinde kuru soğan üretilirken, bu üretimin %85'i olan 350 bin tonu Polatlı'nın 82 köyünde gerçekleştiriliyor. Fizibilite çalışması sonrasında fabrika yatırımının gerçekleştirilmesi ve yerel üretici ile işbirliği içerisinde soğan satış ve pazarlamasının yenilikçi yöntemlerle sağlanması hedefleniyor.