Ana içeriğe atla

Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi

26 Şubat 2021

Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi

TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı)  ve TOGED (Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği)'in Gençlik Projeleri Destek Programı (2021-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen "Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi" Ankara Kalkınma Ajansı iş birliği ile hayata geçiyor.

Oyun Girişimcisi Yetiştirme Projesi; gençlerin oyun girişimcisi olabilmeleri ve kendi işlerini kurabilmelerini, kendi işlerini kurma konusunda devlet desteklerden yararlanmalarını, oyun girişimcisi bireylerin girişimci yönlerinin açığa çıkarılmasını ve yeni teknolojilerle bütünleşik yaratıcılıklarının güçlendirilmesini sağlama amaçlarını taşımaktadır. Proje kapsamında 20-35 yaş aralığındaki üniversite öğrencisi veya mezunu gençler için oyun girişimcisi olmalarına yönelik eğitim programları düzenlenecektir. Mart-Haziran 2021 döneminde düzenlenecek eğitim programları Ankara Kalkınma Ajansı eğitim salonlarında yüz yüze gerçekleştirilecektir.  Ajansımızın girişimcilik ekosistemine ve dijital oyun sektörüne katkı sağlamak üzere desteklediği eğitim programının detayları ve program başvuru bilgileri aşağıda yer almaktadır.

 

EĞİTİM KONULARI, KATILIM ŞARTLARI ve PROGRAM :

Eğitimlere 20-35 yaş aralığında üniversite öğrencisi ya da mezunu gençler katılacaktır. Kayıt yapan ve belirtilen tarihler içerisinde (Mart, Nisan, Mayıs, Haziran 2021) uygun görülen tarih aralığında 1 ay süre ile katılım sağlayabilecek, kayıt bilgileri oyun girişimciliğine uygun bulunan gençler katılabilecektir.


Eğitime katılım sağlayacak gençlerin Unity ve tasarım için Photoshop programlarını başlangıç seviyesinde bilmesi gerekmektedir.

 

Katılımcılar program boyunca 20 kişiden oluşan 4 farklı grup belirlenerek seçildikleri grup için 1 ay devamlılık sağlamaları durumunda programı tamamlamış sayılacaklar ve sertifikalandırılacaklardır.

 

Eğitim Konuları: Girişimcilik Eğitimi (70 Saat), Oyun Geliştirme Eğitimi (70 Saat), Liderlik Eğitimi (70 Saat) (Her grup 1 ay içerisinde tüm eğitimleri tamamlamış olacaktır.)

 

Eğitimler başlamadan önce program uygun bulunan katılımcılar e-mail ile bilgilendirilecektir.
 

Eğitim programını görüntülemek için: https://bit.ly/3uj2pcq

Eğitim programına kayıt olmak için: https://forms.gle/HjopdL2cUzFDic2p9