Ana içeriğe atla

Nijer Büyükelçisi Türkiye'deki ilk resmi ziyaretini Ajansımıza yaptı

11 Ekim 2012

Büyüklelçi Dan-Maradi, Ankara'da potansiyel işbirliği fırsatlarını değerlendirmek amacıyla 10 Ekim Çarşamba günü Ankara Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı tarafından kabul edilen Nijer Büyükelçisi ve beraberindeki heyet bunun bir tanışma ziyareti olduğunu vurgulayarak, Türkiye ve Ankara ile daha çok işbirliği niyetlerini dile getirdi. Büyükelçi Dan-Maradi, Türkiye'deki ilk resmi temasını  Ankara Kalkınma Ajansı'na yaparak, Ajansa verdiği önemi vurguladı. Bundan sonraki süreçte, işadamları örgütleri başta olmak üzere, TİKA ve benzeri kurumlarla da beraber olmayı arzu ettiklerini söyledi. Dan-Maradi konuşmasında devamla, Ankara Kalkınma Ajansı'nın Ankara'daki faaliyetleri hakkında bilgi almak istediklerini ve bu deneyimleri kendi ülkelerine de aktarmak istediklerini belirtti. Dan-Maradi ayrıca, Nijer Devleti'nin zengin yeraltı kaynaklarına sahip olduğunu ve Türk şirketlerinin bölgelerine yatırım amaçlı gelebileceklerini de belirtti.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da, Büyükelçi Adam Abdoulaye Dan-Maradi'ye "Türkiye ve Ankara'ya hoşgeldiniz" dedi. Nijer Büyükelçiliği'nin faaliyete geçmesinin iki ülke ilişkilerinin daha da gelişmesinde önemli roller oynayacağını dile getiren Balcı, Ankara Kalkınma Ajansı olarak işbirliği ve deneyim aktarımı konusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte üzerlerine düşeni yapacaklarını bildirdi. Balcı konuşmasına devamla, Nijer'in potansiyel yatırım olanakları, yatırım ortamı ve yatırım yapılabilecek sektörleri ile ilgili daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulduğunu, bunların ortaya konulmasının ardından karşılıklı iş fırsatları ve işbirliğinin somutlaşabileceğini vurguladı.

Karşılıklı görüş alışverişinin ardından Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı Büyükelçi Dan-Maradi'ye ziyaret anısına bir hediye takdim etti.