Ana içeriğe atla

Nar Dikey Hızlandırıcı ve Ticarileşme Programı Açılış Toplantısı Yapıldı

18 Ocak 2019

Ankara Kalkınma Ajansı 2018 Yılı İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen, Teknopark Ankara tarafından yürütülen "Nar Dikey Hızlandırıcı ve Ticarileşme Programı" projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Teknopark Ankara'da gerçekleşen açılışta Teknopark Ankara Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin, projenin önemine değinerek Teknopark yapısında sunulan hizmetlere ve Ajans desteğiyle yürütülen projelerin ekosisteme katkılarından bahsetti.

Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan, konuşmasında Ankara'nın yüksek katma değer ve teknoloji odaklı ekonomik yapısını güçlendirmek için Ajans'ın kuruluşundan bu yana vermiş olduğu proje desteklerine vurgu yaptı. Projede kurgulanan Nar atölye ve hızlandırıcı programları ile seri üretim ve ticarileştirme aşamalarının hayata geçirilerek güzel sonuçlar elde edilmesini beklediklerini belirtti.

Teknopark Ankara Genel Müdür Yardımcısı ve proje koordinatörü Muhammed Mücahid Demirbilek, konuşmasında Nar Kuluçka Merkezini tanıtarak "Nar Dikey Hızlandırıcı ve Ticarileşme Programı"nda yapılacak faaliyetleri anlattı. Nar Kuluçkada yer alan Hexatech ve Elephio firmalarının kurucuları Ahmet Sina Bağcı ve Semih Aydıntepe, girişimci bakış açısıyla projeden beklentilerini anlattılar. Program Nar Atölyenin ziyareti ve proje kapsamında alınan makine ve ekipmanın görülmesiyle son buldu.