Ana içeriğe atla

Kanada Ryerson Üniversitesi ve Ankara Kalkınma Ajansı İşbirliğiyle “Küresel Girişimcilik Yarışması 2019” Gerçekleştirildi

26 Şubat 2019

"Genç yeteneklere küresel ölçekte etki yaratacak ve ticarileşebilecek fikirler yaratma" vizyonuyla Kanada Ryerson Üniversitesi Ted Rogers Yönetim Okulu tarafından Mayıs 2015 tarihinde hayata geçirilen Küresel Girişimcilik Yarışması (KGY), Ankara Kalkınma Ajansı ve Ryerson Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirildi.

Kanada`nın Toronto şehri ve komşu bölgelerden gelen, farklı disiplinlerde eğitim görmüş gençlerin, dünyanın seçilen bir bölgesinde sosyal inovasyon ile etki yaratacak fikirleri geliştirmesi adına her sene düzenlenen yarışmada bu sene üç takım yarıştı. Toronto şehrinde düzenlenen eğitim ve lokal yarışma ile başlayan yarışmanın temasını Ankara'da sosyal ve ekonomik etki yaratacak yaratıcı fikirler oluşturdu. Yaratıcı düşünme teknikleri eğitimleri alan gençler, Ankara'da gerçekleştirdikleri teknopark ve kamu kurum ve kuruluşları ziyaretlerinden oluşan ve 48 saat süren bir hackathon etkinliği ile fikirlerini geliştirerek jüriye sundu.  

2019 Yılı Proje Konuları

  • Tarımla uğraşan kişilerin ürünlerini internetten kolayca satmalarını sağlayan mobil uygulama fikri
  • Ankara'da yaşayan ve görece olarak küçük çaplı işletmelerin ürünlerini satmaları için pazar yeri uygulaması
  • Küçük çaplı marketlerin (bakkalların) ürünlerini satacağı pazar yeri uygulaması ve anında teslim hizmeti