Ana içeriğe atla

Güdül'ün gelişim yönleri belirlenecek

4 Ekim 2012

Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında desteklenecek olan ve Ankara Güdül İlçesi'nin mevcut durumunun incelenmesi ve geliştirilmesi gereken alanların belirlenerek stratejik gelişim planının oluşturulmasını içeren projeye ait sözleşme imzalandı.

Güdül Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve 3 ay sürecek olan projenin sözleşmesi Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Güdül Kaymakamı Fatih Acar tarafından imzalandı. İmza töreni sırasında açıklamada bulunan Güdül Kaymakamı Fatih Acar proje desteği için Kalkınma Ajansı'na teşekkür etti.  Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı da "Ajans olarak bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak için hazırlanan projelere ayrı bir önem veriyoruz. Bu proje ile Güdül ilçemizin kalkınma çalışmaları konusunda stratejiler belirlenecek ve hayata geçirilmesi için alternatifler oluşturulacaktır. Projenin Güdül ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Proje ile Güdül  İlçesi'nin mevcut durumunun incelenmesi, muhtemel gelecek öngörülerinin belirlenmesi, hedeflerin ortaya konulması, belirlenen hedeflere ulaşmak için hangi yol ve yöntemlerin izleneceğini içeren stratejiler geliştirilmesi ve öngörülen faaliyetlerin çıktılarına yönelik sonuçların (performans) ölçülebilir olarak ortaya konması planlanmakta. Projede ayrıca; Güdül ilçesinin bölgesi ile birlikte sürdürülebilir kalkınmasına yönelik gelişim alanlarının araştırılması, çevreye duyarlı kalkınma ilkelerinin prensip olarak belirlenmesi, sürdürülebilir gelişim stratejilerinin ortaya konulması ve buna dayalı olarak sosyo-ekonomik gelişmeyi sağlayıcı eylem ve faaliyetlerin tespit edilmesi amaçlanıyor.