Ana içeriğe atla

“Geleceğin Mühendisleri Ankara’daki Teknokentlerle Buluşuyor” Projesinin Açılış Toplantısı Yapıldı

22 Şubat 2019

Sosyal Sorumluluk Platformu kapsamında yer alan "Geleceğin Mühendisleri Ankara'daki Teknokentlerle Buluşuyor" projesinin açılış toplantısı Bilkent Cyberpark'ta gerçekleştirildi.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği (TGBD) tarafından yürütülen sosyal sorumluluk projesine GBM Yazılım A.Ş. sponsor oldu. Proje ile 15 yaşından büyük  50 öğrenciye, Ankara'da bulunan teknoloji geliştirme bölgelerinde veya bölge dışında teknoloji üzerine faaliyet gösteren firmalarda cumartesi günleri yarım günden 6 hafta boyunca toplam 24 saat teknik ziyaret imkanı sağlanacak.

Açılış toplantısında TGBD Yönetim Kurulu Başkanı Faruk İnaltekin, GBM A.Ş. Genel Müdürü Gökhan Derya, Ostim Teknopark Genel Müdürü Derya Çağlar, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bedri Ekşi ile öğrencilerin staj yapacakları firmalardan Gökser Makina ve KAREL Elektronik A.Ş. temsilcileri konuşma yaptı. Öğrencilerin ileri teknoloji üreten firmaları erken yaşta tanımaları sağlanarak mühendisliğe özendirilmeleri ve iş ortamını tanımalarının ne kadar önemli olduğu tüm konuşmacılarca vurgulanarak projenin daha çok öğrenciyi dahil edecek şekilde yaygınlaştırılmasının faydalı olacağı belirtildi. Proje kapsamında teknokentlerdeki firmalarda staj yapmaya başlayan İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Samet Görkem Aslan (Elektrik-Elektronik Alanı) ve Reşit Can Zor (Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri) yaptıkları konuşmalarda projenin kendilerine kattığı vizyondan bahsederek geleceğin ara elemanları değil aranan mühendisleri olmayı hedeflediklerini belirttiler.

Proje kapsamında; lise seviyesinde öğrencilerin Ankara'da yer alan teknoloji firmalarında staj yapması planlanmakta. Bu kapsamda İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri firmalarla eşleştirilmiş olup, birinci dönem 15.02.2019 – 25.03.2019 tarihleri arasında, ilk dönem sonunda yapılacak değerlendirmeye bağlı olarak ikinci dönem 05.04.2019 – 13.05.2019 tarihleri arasında (6 hafta boyunca, haftada yarım gün, hafta sonu olmak üzere) staj / mesleki tanıtım imkanı bulacaklar.