Ana içeriğe atla

Doğa parkurunda ilk yürüyüş yapıldı

26 Kasım 2012

Üç ay önce gerçekleştirilen bir dizi eğitimle, proje kapsamındaki yedi köyden toplam 15 kişi, bölgeye gelecek turistlere eşlik etmek üzere yerel rehberlik eğitimine alınmış; adaylara rehberlik eğitimi; acil yardım ve arama kurtarma konularında eğitimler verilmişti.

Kent ve Tarım ekibi üyelerinin de katılımıyla sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüşe, yerel rehber adaylarının eğitimini üstlenen ve kendisi de profesyonel bir yürüyüş rehberi olan Derya Duman eşlik etti.

Keşif yürüyüşüne Kömürcü, Evciler ve Karahasanlı kırsal mahallerinin muhtarları da katıldı. Sabahın erken saatlerinde çöken sis nedeniyle yürüyüş ekibi, "Radyo Vericileri" bölgesi olarak bilinen yerde başlayan ve Kömürcüler Köyü'nde sona eren yaklaşık 6 kilometrelik kısa parkurlardan birinde yürüdü.

Yerel rehberler, parkur boyunca katılımcılara bölgeye özgü bitkileri tanıtarak ve parkur üzerindeki önemli noktalardan bahsederek eğitimlerde gördükleri konuları, eğitmenleri Derya Duman'la birlikte tekrar etme fırsatı yakaladılar.