Ana içeriğe atla

Dış Ticarette Hedef Pazar ve Müşteri Bulma Teknikleri Eğitimi

29 Ocak 2021

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen Dış Ticarette Hedef Pazar ve Müşteri Bulma Teknikleri Webinar Programına 45 kişilik katılım gerçekleştirildi.

Katılımcılar KOBİ'lerin dış ticaret alanında çalışan personelleri, ilgili kamu kuruluşu ve STK temsilcilerinden oluşmaktadır. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Ticari Bilgi ve İstihbarat Merkezi'nden Fevzi Filik ve Ruhi Akkuzu tarafından verilen eğitim, webinar şeklinde 28 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Eğitim esnasında GTİP tespiti, trademap.org veri tabanına giriş, ticari verilerin analizi ile hedef pazarların tespiti, hedef pazarda müşterilerin belirlenmesi için çevrimiçi kaynaklar, hedef pazarda gümrük ve kota bilgilerinin tespiti, uluslararası ihale bilgilerine erişim konuları hakkında detaylı bilgilendirmede bulunulmuştur. Her yıl düzenli olarak verilen bu eğitim ile dış ticaret alanında Ankara İlinde bulunan firmaların ticari istihbarat yapabilmesi yönüyle yetkinlik kazanması amaçlanmaktadır.

Eğitime katılan katılımcılara ürettikleri ürünü pazarlayacak ülkeleri doğru tespit edebilme ve tespit edilen ülkelerde potansiyel alıcılara ulaşabilme yöntemleri hakkında bilgi verilmiştir. Pandemi sonrası eğitimin yüz yüze ve uygulamalı şekilde verilmesi kararlaştırılmıştır.