Ana içeriğe atla

Dış Ticaret Sertifika Töreni Yapıldı

17 Ekim 2019

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından Ankara'nın dış ticaret potansiyelinin harekete geçirilmesi amacıyla düzenlenen dış ticaret eğitimleri sonrası sertifika almaya hak kazanlara dış ticaret sertifikaları, Ankara Kalkınma Ajansı Ankara Salonu'nda düzenlenen törenle verildi.

Eğitim programı kapsamında, ihracata açılmak için gereken asgari koşullar, ihracat mevzuatı, ihracat alacaklarının güvenli tahsili yöntemleri ve bankacılık işlemleri konularında uygulamalı bilgiler sunuldu. Ankara Bölge Planı öncelikleri doğrultusunda başkentin ticaret hacminin artırılması, kurum ve kuruluşların dış ticaret kapasitelerinin geliştirilmesi için düzenlenen eğitimin hedef kitlesi işletme sahipleri, idarecileri ile firmaların dış ticaret ve ihracat departmanları çalışanlarıydı. Eğitimler 18 saatte teorik ve uygulamalı olarak ve ücretsiz şekilde verildi.

Eğitim programı ile Ankara'da ihracat ithalat yapan firmaların dış ticaret işlemlerini daha profesyonel yapmaları, işletmelerin rekabet güçlerinin artırılarak ürettikleri ürünlerin yurtdışı pazarlara açılması ve özellikle Ankara'nın ihracat kapasitesinin artırılması hedeflendi.

Katılımcılar sertifikalarını Ankara Kalkınma Ajansı Kurumsal İletişim Birimi Başkan v. S.Aybars Erdemli ve ve Ajans uzmanlarından Ecem Pınar Urhan'ın elinden aldı.