Ana içeriğe atla

Dış Ticaret Mentorluk Programı Kapsamında İlk Şirket Ziyaretleri Tamamlandı

7 Temmuz 2021

Destek sürecine başlanan Ankara Kalkınma Ajansı 2021 yılı Dış Ticaret Mentorluk Programı kapsamında yıl sonuna kadar mentorluk desteği alacak olan şirketlere ilk ziyaretler altı aylık süreçte tamamlandı.

Bu ziyaretlerin sonunda destek alan işletmelerden biri olan Telemar Savunma'da genel bir program değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Ajansımızın Genel Sekreteri Dr. Cahit ÇELİK, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan AYDIN, OSTİM Yatırım Genel Müdürü Abdullah ÇÖRTÜ, Ajansımızın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Muhammed Seyid PEHLİVAN, Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Alper DEMİR, AKDAN Dış Ticaret Şirketinden Nilüfer ARIAK ve Telemar Savunma Genel Müdürü Gökhan KOCABAŞ katılım sağladı. Toplantıda şirketlerin dış ticaret alanında karşılaştığı genel problemler ve mentorluk programı süreci ele alınıp Ankara'nın ihracat hacminin artırılması hedefine katkı sağlayabilecek proje ve programlar üzerinde duruldu.

Ziyaretler sonrası şirketlerin ilk analizi ile ticari istihbarat ve kurumsal kapasite artırma amaçlı faaliyetlere başlanacak. Programla 22 şirketin ihracat hacminin artırılması, daha önce hiç ihracat yapmayanların ilk ihracat deneyimlerine ulaşmaları ve şirketlerde dış ticaret departmanının kurulması veya genişletilmesi amaçlanıyor.