Ana içeriğe atla

Dış Ticaret Eğitimleri "Çin Pazarına Giriş" semineriyle tamamlandı

15 Ekim 2012

Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde öncü olmak vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Ankara Kalkınma Ajansı, şehrin dış ticaret potansiyelini arttırmak için de çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen ve Ankaralı firmalara ücretsiz olarak sunulan 16 saatlik 2012 yılı II. Dönem dış ticaret eğitimleri tamamlandı.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde dış ticarette dikkat edilmesi gereken temel uluslararası kurallar, AB ve GATT çerçevesinde dış ticaret mevzuatı ve Türk ihracat rejimi, dış ticaret işlemlerinde düzenlenmesi gerekli belgeler, alınması gereken izin ve sertifikalar, dış ticarette teslim şekilleri ve INCOTERMS'2010, temel ihracat pazarlaması ve pazar araştırması ilkeleri, ihracat alacaklarının güvenli tahsil yöntemleri, uluslararası ticarî sözleşmeler ve sözleşme uygulamaları, ihracatı teşvik sistemi ve hibe şeklinde devlet yardımları konuları ele alındı.

Eğitimin "Seçilecek bir ülke örneği üzerinden pazara giriş uygulamaları" bölümünde de Çin pazarına girişte izlenmesi gereken yöntemler ele alınarak, Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki firmalar ile iş yapmayı düşünen potansiyel ihracatçılar detaylı bir şekilde bilgilendirildi.