Ana içeriğe atla

Dış Ticaret Eğitimleri Başladı

12 Eylül 2012

Ankara Kalkınma Ajansı, "Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde öncü olmak" vizyonuyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölgenin geleceğini şekillendirerek Ajansın faaliyetlerine yön veren 2011-2013 Ankara Bölge Planı'nda benimsenen stratejik amaçlardan birisi "Ankara'yı başta katma değeri yüksek sektörler olmak üzere yenilikçilik yoluyla kaliteli ürün ve hizmet çeşitliliği sunarak küresel düzeyde rekabet edebilen bir merkez haline getirmek"tir. Kuşkusuz bu amaca ulaşılmasında üst ölçekli politikalarla uyumlu olarak bölgeye özgü ihracat stratejilerinin hayata geçirilerek bölgenin ihracat kapasitesinin geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu çerçevede Ajansımızca Ankara'nın ihracat potansiyelinin gelişmesine katkıda bulunmak üzere 2012 yılı kış döneminde gerçekleştirilen ve Ankaralı firmalara ücretsiz olarak sunulan 16 saatlik "Nasıl İhracatçı Olunur? Temel Düzey Farkındalık Çalışmaları"nın, yukarıda ifade edilen amaçlar doğrultusunda sonbahar döneminde de yenilenmesi planlanmaktadır.

Program kapsamında değinilecek konular şu şekildedir:

                            İÇERİK

     SÜRESİ

Firmalarca Dış Ticarette Dikkat Etmesi Gereken Temel Uluslararası Kurallar                                                 2 saat
AB ve GATT Çerçevesinde Dış Ticaret Mevzuatı ve Türk İhracat Rejimi           2 saat
Dış Ticaret İşlemlerinde Düzenlenmesi Gerekli Belgeler, Alınması Gereken İzin ve Sertifikalar                          2 saat
Dış Ticarette Teslim Şekilleri ve INCOTERMS'2010                                                   2 saat
Temel İhracat Pazarlaması ve Pazar Araştırması İlkeleri                          2 saat
İhracat Alacaklarının Güvenli Tahsil Yöntemleri                                        2 saat
Seçilecek Bir Ülke Örneği Üzerinden Pazara Giriş  Uygulamaları         -
Uluslararası Ticarî  Sözleşmeler ve Sözleşme Uygulamaları                             2 saat
İhracatı Teşvik Sistemi ve Hibe Şeklinde Devlet Yardımları                                   2 saat

*Gelen başvurulara göre mümkün olduğunca katılımcılar sektörel gruplara ayrılacaktır.

Eğitim Takvimi

  • Birinci Grup:    22-23-29-30 Eylül
  • İkinci Grup:      6-7-13-14 Ekim

Eğitim Saatleri

Cumartesi: 09.00-13.00

Pazar: 10.00-14.00

Programlara sınırlı sayıda başvuru kabul edilecek olup, katılmak isteyenlerin eğitim takvimine göre grup tercihlerini de belirterek 3 Ekim 2012 tarihine kadar sağ sütunda yer alan başvuru formunu doldurarak egitim@ankaraka.org.tr adresine mail atmaları gerekmektedir.