Ana içeriğe atla

Çamlıdere Ekonomik Kalkınma ve Yerel Ürün Markalaştırma Projesi

18 Nisan 2019

Ankara Kalkınma Ajansı 2018 yılı Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Çamlıdere Ekonomik Kalkınma ve Yerel Ürün Markalaştırma Projesi kapanış toplantısı, Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can, Çamlıdere Kaymakamı Mutlu Köksal, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdür Yardımcısı Turgut Çangır ve değerli konukların katılımı ile 18 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

Kapanış toplantısında Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdür Yardımcısı Turgut Çangır, Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can, Çamlıdere Kaymakamı Mutlu Köksal, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık proje ile güzel sonuçlar elde edildiğine yönelik konuşmalarını yaptı, proje hakkında bilgi vermek üzere proje danışmanı Sayın Mustafa Zati projeye yönelik sunumu katılımcılara aktardı.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın desteklediği ve Eylül ayında başlamış olan proje, yaklaşık 7 aylık bir süre zarfında başarı ile tamamlandı. Çamlıdere ilçemizin ve Ankara ilimizin yerel ürünlerine marka değeri kazandırarak ticarileşmesini sağlayan bu proje, mevcut birçok sorunu kapsamı altına aldı ve amaçları doğrultusunda da çözmeyi başardı.

Proje öncesinde ürünlerinin hak ettiği talebi elde edemediklerinden şikâyet eden kolonya, bal ve ahşap oyuncak üreticilerinin sorunlarının çözümüne proje ile katkı sağlandı. Ek olarak proje ile ilçenin en güzide yerlerinden biri olan Aluçdağı Tabiat Parkı'nın yöresel ürünlerinin il ve ilçe çevresinde bilinilirliğinin istenilen seviyeye ulaşması için faaliyetlerde bulunuldu ve ürünlerin tanıtımının efektif bir şekilde yapılması sağlandı. Kapanış toplantısının son bulması ile proje süresinde Aluçdağı Tabiat Parkı'nda gerçekleştirilen faaliyetleri yerinde görmek için Aluçdağı Tabiat Parkı'na gidildi.