Ana içeriğe atla

Beypazarı Yöresel Ürünleri Tanıtılıyor

22 Şubat 2019

Ankara Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Yerel Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı kapsamında Beypazarı Belediyesi tarafından yürütülen "Beypazarı Markası Dünyaya Açılıyor" ve Beypazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "Yerel Ürünler Ticarileşiyor, Kırsal Ekonomi Gelişiyor" projelerinin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Beypazarı Belediyesi Halk Evi'nde gerçekleştirilen açılış toplantısına, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı Kaymakamı Can Aksoy, Beypazarı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici ve çok sayıda ilgili katıldı.

Beypazarı Markası Dünyaya Açılıyor projesi ile Beypazarı'nın yöresel ürünlerinin etkin ve verimli bir strateji ile üretimi ve tüm dünyaya satılması için gerekli altyapının kurulması hedefleniyor. Projenin hedefleri şöyle sıralanıyor; Beypazarı'nın yöresel ürünlerinin ülkemize ve tüm dünyaya açılımı sağlanacak,  markalaşan yöresel ürünlerin koruma altına alımı ile eksik marka tescilleri gerçekleştirilecek, yöresel ürünlerin taklit ve kötü uygulamalardan arındırılması için kalite grubu oluşturulacak, başarılı uygulamalar değerlendirilecek ve ilçede üretim platformu kurulacak.

Yerel Ürünler Ticarileşiyor, Kırsal Ekonomi Gelişiyor projesi ile Beypazarı yerel ürünlerinin ticarileşmesi, pazarlanması, dış ticarete konu olması ve turizm değerine dönüştürülmesinde kullanılacak yenilikçi uygulamalar ile sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu çerçevede, yerel ürünler ile ilgili coğrafi işaretleme çalışmaları başlatılacak ve gerekli teknik alt yapı ve eğitim programları yürütülecek.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Desteklediğimiz projeler ile Beypazarı'nın tarihi kimliğinin, jeolojik ve coğrafik kimliğinin ortaya çıkarılması ve Beypazarı'nın yöresel ürünlerinin ticari bir değere dönüştürülmesini amaçlıyoruz. Projelerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum." Dedi.