Ana içeriğe atla

Atölye Ankara Fablab, İleri Teknolojileri Yönetecek İşgücünü Yetiştirecek

1 Şubat 2021

Ankara Kalkınma Ajansı 2019 Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Atölye Ankara Projesinin açık erişimli atölyesi "Atölye Ankara"nın açılış toplantısı 27.01.2021 tarihinde yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yrd. Mahmut ÖZER Ankara Kalkınma Ajansı 2019 MDP çerçevesinde Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ileri teknolojilere yönelik kurulan fablab (Açık Erişimli Atölye, Kişisel Fabrika, Fabrikasyon Laboratuvarı) atölyesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Ankara Kalkınma Ajansı 2019 yılı İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme ve İleri Teknoloji Alanında Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen ve OSTİM OSB'nin proje ortağı olduğu projenin iştirakçileri arasında MTEGM, Ankara MEM, Keçiören MEM, Keçiören HEM, Feride Bekçioğlu Ortaokulu, TÜZYEKSAV Liderler Okulları bulunmakta.

Atölye Ankara, Proje tabanlı eğitim yoluyla Ankara'da ileri teknoloji üretim vizyonu oluşturarak beşeri sermayenin gelişimine katkı sağlamak ve nitelikli, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerimizle teçhiz edilmiş geleceğin dijital fabrikalarını yönetecek gençlere yüksek istihdamı kaliteli eğitimle sağlamak, nitelikli iş gücü yetiştirmek için sosyokültürel entegrasyonların sağlandığı, geleceğin teknolojilerine dayalı alt yapı sistemlerini ve yetişmiş insan gücünü oluşturmak için kurulmuş bir fabrika laboratuvardır.

Sanayinin üretkenliği ve modern mimarinin estetiğini aynı tasarımda birleştiren çalışma tezgâhları, mobilyaları, servis masaları, eşya dolapları, sergi dolapları, çalışma masaları, dinlenme ve etkin öğrenme alanlarıyla FCL standartlarında yaşayan bir atölye olan Atölye Ankara'da, proje çerçevesinde 11 adet eğitim planlanmaktadır. Bu eğitim programları, Arduino temelli programlama, metin tabanlı robotik kodlama, NodeMCU ile IoT, python programlama, 3D yazıcı ile tasarım, temel seviye STEM, Autodesk fusion 360 ve temel elektronik gibi çok sayıda konuyu kapsayacaktır.