Ana içeriğe atla

ANSAF 2012 Sanayi Fuarı Açıldı

20 Kasım 2012

Açılış törenine Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer, ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener, Forum Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ve Ankaralı sanayiciler katıldı.

10 binin üzerinde sanayi işletmesi bulunan Ankara'da 200'den fazla firmanın katılımıyla gerçekleşen ANSAF'12 Fuar'ı, 40 bin profesyonel ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor. Fuar üretim, yatırım, iç ve dış ticaretin gelişmesi, firma ve kuruluşlar arasında iş birliklerinin kurulması açısından da büyük önem taşıyor.

Fuarın açılışını yapan Ankara Valisi Alâaddin Yüksel "Uygarlıklar bakımından kentler uygarlıkları, uygarlıklar da kentleri sembolize eder. Bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Başkenti Ankara, tarihin her döneminde küresel vizyonun önemli bir aktörü olarak rolünü devam ettiren bir dünya kentidir" diyerek, Ankara'nın, tarihin her döneminde rolünü layıkıyla yerine getiren bir şehir olduğunu söyledi. Medeniyet tarihinde üç kez başkentlik yapan başka bir yerleşim yeri olmadığına değinen Vali Yüksel, ''Ankara tarihin önemli medeniyetlerine başkentlik yapmıştır. Dolayısıyla tarih boyunca bu topraklarda rolünü devam ettiren Ankara, şimdi yeni dünya şehri tanımı içerisinde rollerini yerine getirecektir'' diye konuştu.

Marka kent olma yolunda konuşulması gereken bütün başlıklara değineceklerini kaydeden Vali Yüksel, şunları kaydetti: ''Bütün dünya şehirleri EXPO'ları düşünüyor, bütün akıllı toplumlar turizm diyor. Artık turizm günümüzde sektör olarak değil endüstri olarak tanımlanıyor. Artık turizmi konuşmalıyız. Şimdi bütün dünyada yeni bir rüzgar esiyor. Festivaller, kongreler, uluslararası fuarlar rüzgarı esiyor. Ankara bunun gerisinde asla ama asla kalamaz. Sonuç itibariyle Ankara Sanayi Fuarı bu tür buluşmalar için önemli bir başlangıçtır. Kararlıyız ve mutlaka başaracağız."

"Bu yüzyıla damgasını vuran kavramların ekonomide yeni buluşma alanları fuarlardır" diyen Vali Yüksel Ankara'da yapılması planlanan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin en kısa zamanda hayata geçirileceğini vurguladı.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, konuşmasının sonunda Ankaralı Sanayici ve İşadamlarına güvendiğini belirterek "Bu fuarın Ankara sanayisinin dünya ile bir kez daha buluşmasına, pazar payını yükseltilmesine ve marka gücünü arttırmasına vesile olmasını diliyor, fuarın tüm katılımcılara yararlı ve başarılı geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Konuşmalardan sonra Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın, ORSİAD Başkanı Özcan Ülgener ve Forum Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül'e teşekküre plaketi verdi.

Ankara Kalkınma Ajansı da fuardaki standında Ankara'nın kalkınma hamlesine destek olmak amacıyla yaptığı çalışmaları katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu.