Ana içeriğe atla

Ankara önemli organizasyonların ev sahibi

22 Kasım 2012

Kasım ayı içinde 3 farklı sektörde 3 önemli buluşmaya ev sahipliği yapan Ankara, bu alanda da iddiasını ortaya koyuyor.

18 – 21 Kasım tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi Congresium "Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi"nin beşincisine ev sahipliği yaptı. Sağlık sektöründe hizmet veren birçok kurum ve kişiyi buluşturan etkinliğin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ da katılımcılarla, yurt dışından gelen insanlara sağlık hizmeti sunmak için sağlık serbest bölgeleri oluşturulacağı bilgisini paylaştı.

Başkentin gelişimi ve sanayinin ulaştığı noktayı göstermeyi amaçlayan "Ankara 2. Sanayi Fuarı-ANSAF'12", sanayici ve işadamlarının önde gelen temsilcilerinin katılımıyla başladı. Ankara Sanayi Odası öncülüğünde gerçekleştirilen fuar açılışını Ankara Valisi Alaaddin Yüksel yaptı. Ayrıca fuar kapsamında ülkemize gelen yurt dışı sanayi heyetleri, başta Sincan 1. OSB ve OSTİM OSB olmak üzere Ankara'nın önemli sanayi bölgelerini de gezerek birebir iş görüşmeleri yapma fırsatı buldular.

Türkiye Bilişim Derneği'nin düzenlediği ve 21-23 Kasım tarihleri arasında sürecek olan "29.Ulusal Bilişim Kurultayı" da sektörün neredeyse tüm paydaşlarını buluşturdu. Açılışını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı ve ana teması "Atılım için Bilişim" olan Bilişim 2012'de, 21. yüzyılın  ilerleyen dönemlerinde daha çağdaş ve zengin  bir Türkiye için,  bilişim sektörünün gelişimi ve bu gelişimin önündeki engellerin kalkması için yapılması gerekenler ele alındı.

Ankara Kalkınma Ajansı da her üç etkinlikte de yer alarak stand açıp, faaliyetlerini ve sektörlerle ilgili çalışmalarını katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu.