Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansından Sosyal Girişimcilik Eğitimi

23 Aralık 2020

Ankara Kalkınma Ajansı "2019 Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı Sosyal Etki İzleme ve Raporlama Eğitim Programı" kapsamında yararlanıcılara yönelik etki eğitimlerine devam ediyor.

2019 Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı yararlanıcısı sosyal girişimcilerden SS. Yeşilyurtlu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yerel Kalkınma Derneği ve S.S. Güdül Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcilerine yönelik ilk eğitim programı 22 Aralık'ta ajans uzmanları tarafından gerçekleştirildi. Eğitimde sosyal girişimcilik üzerine temel kavramlar, sosyal girişimcilerin ve girişimlerin özellikleri, başarılı örnekler aktarılırken, program yararlanıcılarının girişimcilik hikâyeleri ve çözmeye odaklandıkları sosyal sorunlar ve etkileri üzerine görüşleri alındı.

Projelerin sosyal etkilerinin ölçümü üzerine başlatılan Sosyal Etki İzleme ve Raporlama Eğitim Programı kapsamında gerçekleştirilen bu eğitim programının devamı sosyal etki ve sosyal etki ölçümü konularıyla 29 Aralık'ta gerçekleştirilecek.