Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan altı projeye Teknik Destek

24 Eylül 2012

2012 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Temmuz-Ağustos döneminde Ankara Kalkınma Ajansı'na 14 adet destek başvurusu gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucu 6 destek başvurusunun 2012 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmesi uygun bulundu. Kamu kurum, kuruluşları, yerel yönetimler ile sivil toplum örgütlerinin faydalanabildiği program kapsamında, Ankara Bölge Planı amaçları doğrultusunda kurumların teknik kapasitelerinin arttırılması hedefleniyor. Teknik Destek Programı ile Ankara'da kurum ve kuruluşların eğitim ve benzeri faaliyetleri desteklenirken, kurumsal kapasite artırımı sağlayacak süreç ve platformların oluşması amaçlanıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmesi uygun bulunan başvurular ve faaliyetleri şöyle; Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü- Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi; Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü -Engelli Bireylerin İşgücü Piyasasına Aktif Entegrasyonu; Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi- Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi; Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü- Ankara Çocuk Dostu Şehir Çalışmasının Projelendirilmesi; Kalecikliler, Eğitim, Kültür, Turizm, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KALEDER)- KALEDER Kapasite ve Uygulamalı Proje Geliştirme Çalışması/Eğitimi; Türk Psikologlar Derneği- Proje Döngüsü Yönetimi ve Fon Kaynakları Eğitimi.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2012 Yılı Teknik Destek Programı'ndan ise şu ana kadar 16 kurum ve kuruluş yararlandı. 2012 Yılı Teknik Destek programı kapsamında, program için ayrılan kaynağın bitimine kadar başvuruların yılsonuna kadar alınmasına devam edilecek.