Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı’na Çalışma Ziyareti

10 Eylül 2019

Ankara'da sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon ekosistemi güçlendirilerek toplumsal sorunlara etkili, sürdürülebilir çözümler bulmak ve toplumsal sorunların çözümünde bir model olarak sosyal girişimciliği yaygınlaştırmayı amaçlayan Ankara Kalkınma Ajansı, bu amaçla çeşitli çalışmalar sürdürmeye devam ediyor. 

'Sosyal Girişimcilikte Liderlik'  Erasmus+ Gençlik Değişim Programı'na sekiz farklı ülkeden katılım sağlayan genç sosyal girişimci adayları Ankara Kalkınma Ajansı'na çalışma ziyaretinde bulundu. Ankara Kalkınma Ajansı'nın sosyal girişimcilik çalışmaları ve Ankara'da sosyal girişimcilik ekosistemi hakkında bilgi alan katılımcılara, Ankara Kalkınma Ajansı Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı finalistlerinden Zeropact ve Pingoin tarafından sunum yapıldı. Sunumların ardından, Zeropact tarafından kot kumaşların geri dönüşümünü amaçlayan bir tasarım atölyesi gerçekleştirildi.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın sosyal girişimcilikle ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık  "Projeye farklı ülkelerden katılım sağlayan gençler ile sosyal girişimcilik çerçevesinde bir araya gelmek bizim için son derece kıymetli. Sürdürülebilir bir dünya için uluslararası iş birliklerinin ilk kıvılcımlarının bu buluşmalar ile atıldığına inanıyorum. Sosyal girişimciliği çeşitli faaliyetlerle desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Basınımızın siz değerli temsilcilerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.