Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı Sosyal Etki Yönetimi Eğitim Programı

19 Kasım 2020

Ankara Kalkınma Ajansı "2019 Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı Sosyal Etki İzleme ve Raporlama Eğitim Programı" kapsamında etki yönetim eğitimleri ile çalışmalarını sürdürüyor.

Proje kapsamında, 2019 Sosyal Girişimcilik ve Sosyal Yenilikçilik Mali Destek Programı yararlanıcısı sosyal girişimciler ile kurumlar için üç günlük eğitim programı planlandı. Sosyal etki alanında kapasite gelişimini amaçlayan eğitim programının ilk günü 18 Kasımda tamamlandı. 23 ve 26 Kasım tarihlerinde devam edecek program kapsamında;  Sosyal Etki Kavramı, Trendler, Yöntemler, Sosyal Etkinin Bileşenleri, İyi Örnek/Vaka İncelemesi, Paydaş Haritalama Çalışmaları, Ekosistem Yaklaşımı, Kolektif Etki, Küresel Kalkınma Amaçları ile Hizalanma, Gösterge/İndikatör Geliştirme, Değişim Teorisi, Kanıt ve Veri Toplama, Veri Olgunluk Çerçevesi, Etki Kanvası Geliştirme ve Etki Stratejisi Geliştirme konularında bilgiler ve örnekler verilecek, konu bazlı uygulama oturumları gerçekleştirilecek.

Sosyal etki alanında eğitim programını tamamlayan program yararlanıcısı girişimciler, Sosyal Etki İzleme ve Raporlama Projesi'nin bir sonraki adımı kapsamında Ajans desteğiyle gerçekleştirmekte oldukları projelerinin sosyal etki ölçümü için bir çerçeve oluşturup veri toplama sürecini yürütecekler.