Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı Silikon Vadisi'nde

18 Ekim 2012

Ankara'yı ekonomik, kültürel ve siyasal açıdan küresel bir başkente dönüştürecek kalkınma stratejilerinin geliştirilmesinde ve hayata geçirilmesinde öncü kuruluş olma vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara'nın öne çıkan sektörlerinden bilgi ve iletişim teknolojileri alanında incelemeler yapmak üzere 13-20 Ekim 2012 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri California Eyaleti'ndeki Silikon Vadisi'ni ziyaret ediyor.

Geziye Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyelerinden İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Orhan Aydın, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Barca, Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Lale, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Ajans uzmanları katılıyor.

Dünyanın bilişim devlerinden olan Microsoft, Google, Oracle ve Intel gibi şirketlerin çalışma merkezlerinin görüleceği gezide, San Francisco Ekonomik Kalkınma Merkezi (SFCED), Stanford Araştırma Enstitsü (SRI), Bay Area Kalkınma Kurumu gibi yatırım-destek-tanıtım merkezleri, araştırma enstitüleri ve kalkınma amaçlı kuruluşlara da ziyaretler gerçekleştirilerek incelemelerde bulunuluyor. Gezide San Francisco Ticaret Ateşeliği ve Los Angeles Başkonsolosluğu da ziyaret edilecek. 

Gerçekleştirilen gezinin Ankara'nın Türkiye'nin bilişim merkezi olması amacı doğrultusunda daha ileri adımlar atılması konusunda çok faydalı olacağını söyleyen Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Ankara'nın sahip olduğu 20 Yüksek öğretim kuruluşu, 6 teknoparkı, 12 organize sanayi bölgesi, Ar-Ge alanında çalışan kaliteli insan gücü ve patent sayısı ile Türkiye'nin doğal bir bilişim merkezi olduğunu belirtti. Ankara Kalkınma Ajansı olarak Ankara'yı bilişim sektöründe uluslararası bir merkez haline getirmek için kendilerine hedefler koyduklarını ve bu hedeflere ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Balcı; "Bu hedeflere ulaşabilmemiz için bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe dünyadaki iyi uygulamaları dikkate alan, ancak kendimize özgü oluşturulacak bir modelle Ankara'da daha ileri adımlar atmak gerekiyor. Bu sebeple Silikon Vadisi gezisini çok önemsiyor ve çok faydalı bilgilerle geri döneceğimizi umuyoruz" diye konuştu.

Ziyaret sırasında San Francisco ve Los Angeles'ta bulunan Türk girişimci ve işadamlarıyla da bir araya gelinmesi ve onların da deneyimlerinden istifade edilmesi öngörülüyor.