Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı MMG 4. AR-GE İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nde Yerini Aldı

30 Ekim 2019

MMG 4. AR-GE ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, Mimar ve Mühendisler Grubu tarafından; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) destekleri, İstanbul Valiliği, TÜBİTAK, TOBB, DEİK'in katkıları ile düzenlendi.

Bu sene " Yerli Akılla Küresel Pazarlara" temasıyla 23 – 24 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Ankara Kalkınma Ajansı, TechAnkara'dan sekiz firma ile beraber katılım sağladı. Ankara Kalkınma Ajansı standına çeşitli üniversite öğrencileri ve firmalar yoğun ilgi gösterdi. Zirvede firmalar, AR-GE sonucu geliştirdikleri inovatif ürünlerini sergileme, fuara katılan diğer firma, kurum ve kuruluşlarla işbirliği geliştirme ve müşteri potansiyellerine erişme imkanı yakaladı.

Ayrıca gerçekleşen zirvenin panellerinde "Yerli Yeniliğin Finansmanı: Küresel Yatırımlar, Yerli Girişimciler", "Yerli Akılla Girişimci Üniversitelerin İnşa Edilmesi", "Yerli Ağlardan Küresel Pazarlara Lojistiğin Önemi: Yeni İpek Yolunun İnşası", "Küresel Pazarlarda Sertifikasyon Engelinin Aşılması" ve "Yerli Akılla Küresel Markanın İnşa Edilmesi" gibi konu başlıkları ele alındı.