Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı Final Etkinliği

2 Ekim 2019

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı'nın final etkinliği 10 Ekim 2019 tarihinde saat 13.00'de Cozone'da gerçekleşecek. Finalde toplumsal sorunlara sosyal girişimcilik modelini kullanarak çözüm bulmaya çalışan 5 ekip yarışacak. Etkinliğe katılım için kayıt yaptırılması gerekiyor.

Kayıt için: https://bit.ly/2mRChYh

Finalistlerle ilgili detaylı bilgi yarışma kataloğunda yer alıyor.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Gençler için Sosyal Girişimcilik Programı, 2018 yılı Aralık ayında ilan edilmiş, üniversitelerde başta Sosyal Girişimcilik Karavanı ile olmak üzere çeşitli tanıtım etkinlikleriyle sosyal girişimci adayı gençler programa davet edilmiştir. 250'ye yakın başvuru alan programda, 15 ekip programda yer almaya hak kazanmıştır. Yoğun bir eğitim ve mentorluk sürecinin ardından gerçekleştirilen yarı finalin ardından 5 ekip, 10  Ekim 2019 tarihinde yapılacak finalde yarışmaya hak kazanmıştır. 

Sosyal girişimcilik ekosistemini bir araya getirecek final etkinliğinde; finalistler sosyal girişimlerini tanıtırken aynı zamanda Ticaret Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı ve AB Bakanlığı'ndan temsilcilerin katılımıyla 'Sosyal Girişimler için Kamu Destekleri ve Finansmana Erişim' ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, TEDÜ İstasyon, SDG Accelarator ve UNİDO'dan temsilcilerin katılımıyla  'Sosyal Girişimciler için Hızlandırıcı ve Kuluçka Programları' konulu iki panel düzenlenecek.