Ana içeriğe atla

Ankara Kalkınma Ajansı Avrupa İnovasyon Zirvesi'nde

11 Ekim 2012

Avrupa Parlamentosu ev sahipliğinde düzenlenen zirve ile Avrupa'nın inovasyon politikalarının müzakere edilmesi, politikalar belirlenmesi ve işbirliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Avrupa Parlamentosu, Avrupa Komisyonu'nun ve diğer birçok kurumun partner olarak yer aldığı zirvede Ankara Kalkınma Ajansı Türkiye'den tek katılımcı olarak yer alıyor. Zirve, Avrupa Parlementosu üyeleri, komisyon üyeleri ve üst düzey Avrupa Birliği yetkilileri ile diğer paydaşların bir araya getirilmesi ve bu şekilde Avrupa'nın inovasyon politikalarının tartışılıp müzakere edilmesi ve farklı aktörler arasında köprüler kurulmasını amaçlıyor. Zirveden çıkacak işbirliklerinin Avrupa'nın inovasyon politikalarına ve destek programlarına olumlu etki oluşturması bekleniyor.

Öte yandan, zirvede Ankara'yı temsil eden Ankara Kalkınma Ajansı, bir yandan Ankara'nın inovasyon potansiyelini katılımcılara aktarma şansı bulurken bir yandan da inovasyon konusunda yeni işbirlikleri geliştirme fırsatı da yakalıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı "İnovasyon konusu Kalkınma Ajansımızın en öncelikli konuları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana inovasyona dayalı 71 projeye yaklaşık 15 milyon TL'lik bir kaynak ayırdık. Konuyla ilgili Ankara'da yer alan tüm üniversitelerimiz, Organize Sanayi Bölgelerimiz, Teknokentlerimiz ve diğer ilgili kurumlarımızla birlikte hareket ediyoruz. Bu yıl Mayıs ayında Ankara'da yer alan tüm teknokentlerle Ankara Valimiz Sayın Alaaddin Yüksel önderliğinde bir araya gelerek işbirliğine yönelik bir iyi niyet protokolü imzaladık. Geçtiğimiz Temmuz ayından itibaren Ajans merkezimizde inovasyon eğitimleri de vermeye başladık. Yine bu hafta Ankara Valimiz Sayın Alaaddin Yüksel önderliğinde genç girişimcilerin birlikte çalışma ve deneyim paylaşma imkanı bulabilecekleri bir Teknokafe (İşkalesi) açılışını yaptık. Avrupa İnovasyon Zirvesine katılım sağlayarak, bu konularda ileriye dönük işbirliği sağlanabilecek kurum ve kuruluşlarla da yakın ilişki kurma fırsatını yakalayacak ve Ankara'yı bir inovasyon şehri haline dönüştürmek için adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

Zirveye katılım sağlanarak özellikle Ankara'da kurulu bulunan üniversite, teknokent ve Ar-Ge merkezleri gibi inovasyon açısından potansiyel arz eden kurumların tanıtımının yapılması ve inovasyona dayalı projelerin iletişiminin sağlanması da hedefleniyor.