Ana içeriğe atla

Ankara ile Tiran arasında işbirliği görüşmeleri

28 Eylül 2012

Ankara ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve iki bölge arasındaki yatırımlarda işbirliği yapılması ve tecrübe paylaşılması kapsamında Arnavutluk'un başkenti Tiran'dan gelen heyet Ajansımızı ziyaret etti. Heyette Tiran İl Meclis Başkanı Tahsim Mema, Tiran Bölgesel Kalkınma Kurumu Müdürü Lorena Totoni, Kashar İl Meclis Başkanı Besnik Fucia, Gose İl Meclis Başkanı Eqerem Deliu ile Ankara İl Genel Meclisi Üyesi Merita Yıldız yer aldı.

Toplantıda Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Tiran İl Meclis Başkanı Tahsim Mema her iki bölgede yapılabilecek işbirliği konularını ele aldılar. Ayrıca İl Meclis Başkanı Tahsim Mema, proje desteklerinin değerlendirilmesi ve proje hazırlama konularında Ankara Kalkınma Ajansı'nın tecrübelerinden faydalanmak istediklerini ifade etti.

Toplantıda Tiran Bölgesel Kalkınma Kurumu Müdürü Lorena Totoni bölgelerini tanıtan detaylı bir sunum yaparak, Tiran bölgesinde turizm, yaş sebze meyve başta olmak üzere tarım faaliyetlerinin öne çıktığını kaydetti. Ayrıca bölgenin akarsular ve tarihi yerler bakımından da zengin olduğu vurgulandı.

Daha sonra Tiran heyetine Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi uzmanları tarafından Ankara ve yatırım ortamını tanıtan bir sunum yapılarak Ankara'nın öne çıkan özellikleri ile yatırım ortamı hakkında bilgi verildi.

Toplantı sonunda Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ve Tiran İl Meclis Başkanı Tahsim Mema toplantı ve ziyaret anısına hediyeler takdim ettiler. Balcı, görüşmenin ileri dönük işbirliği için önemli bir başlangıç olduğunu vurguladı.