Ana içeriğe atla

Ankara Emitt Fuarına hazırlanıyor

7 Kasım 2012

Bu yıl 24-27 Ocak 2013 tarihlerinde TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği, Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) ve Turizm Yatırımları Derneği (TYD) ortaklığı ile organize edilen Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı - EMITT 17. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.  

2012 yılında 60 ülkeden 4000 katılımcının ağırlandığı ve İstanbul TÜYAP Kongre ve Sergi Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan fuara bu yıl da yoğun ziyaretçi katılımı bekleniyor.

Fuarda yapılacak hazırlıklar ve faaliyetlere ilişkin olarak Ankara Kalkınma Ajansı binasında yapılan toplantıya Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Nallıhan Belediye Başkanı Ahmet Adnan Okur, Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp, Ankara Büyükşehir, Keçiören ve Altındağ Belediyeleri yetkilileri ile ATO, ASO ve İl Özel İdaresi'nden yetkililer ve ATİD Başkanı Seçim Aydın katıldı.

Toplantıda öncelikle fuar katılımıyla ilgili yapılan çalışmalardan dolayı Ankara Kalkınma Ajansı'na teşekkür eden İl Kültür Turizm Müdürü Doğan Acar, Ankara'nın toplu fuar katılımları konusunda profesyonelleşmeye başladığını söyledi. Bunda Ankara Valisi Sayın Alâaddin Yüksel'in verdiği desteğin çok önemli olduğunu vurgulayan Acar, "Bu yıl 3. kez katılım sağlanacak olan Emitt Fuarı'nda Ankara'yı olabildiği kadar çeşitli yönleriyle sergilemeye çalışmalıyız" diye konuştu. Acar ayrıca katılım konusunda çok önemli konuları çözüme kavuşturan Ankara Kalkınma Ajansı'na çok teşekkür etti.

Toplantının kapanışında konuşan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı'da Ankara'nın tanıtımının ulusal ve uluslararası arenada yapılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Fuar hazırlık aşamasında olabildiği kadar tüm katılımcıların görüşlerini almayı istediklerini, bu yolla Ankara'nın tüm değerlerinin katılımcılara aktarılabileceğini vurguladı.

Ayrıca, Ankara adına başlayan turizm hamlesinin çok iyi bir noktaya geldiğini ve daha da iyi noktalara bu tür çalışmalar sayesinde getirileceğini söyledi. Başta Ankara Valisi Alâaddin Yüksel olmak üzere tüm yöneticilerin de bu gelişimde önemli katkılarının olduğunu söyleyen Balcı, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.