Ana içeriğe atla

Aktif Sanayiciler'den Ankara Kalkınma Ajansı'na ziyaret

28 Kasım 2012

Ankara Kalkınma Ajansı'nda gerçekleştirilen görüşmeye Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Lale, Ankara kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bayraktar ve dernek yöneticileri katıldı.

Görüşmede, Mart 2012 tarihinde OSTİM merkezli olarak kurulan Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ufuk Bayraktar, dernek çalışmaları hakkında bilgi sundu. Üyelerinin çoğunun sanayi ve imalat sektörlerinde faaliyet gösterdiğini söyleyen Bayraktar, dernek olarak Ar-Ge ve sosyal yardımlaşma projelerine çok önem verdiklerini dile getirdi.

Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Mustafa Lale de görüşmede, sanayicilerimizin artık yüksek katma değerli ürünlere yönelmeleri gerektiğinin altını çizdi. Üretimde yüksek teknolojili ürünlerin payının arttırılması gerektiğini söyleyen Lale, ülkenin en önemli sorunu olan cari açığın ancak bu yolla kapatılabileceğini belirtti.

Görüşme sonunda Bayraktar Lale'ye dernek adına bir plaket ve yine dernekleri tarafından yerli malı kullanımına dikkat çekmek için hazırlanan bir "Türk Malı kullanıyorum" yazılı levhayı sundu.