Ana içeriğe atla

Akademik Girişimci Hızlandırma Programı Başlıyor

13 Eylül 2018

Ankara Kalkınma Ajansının 2018 Yılı İleri Teknolojili Ürün Ticarileştirme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen "Akademik Girişimci Hızlandırma Programı" başlıyor.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından yürütülen "Spin-Off Accelerator: Akademik Girişimci Hızlandırma Programı" projesi ile akademisyenlerin yürüttüğü AR-GE niteliği yüksek projelerin ticarileşmesi hedefleniyor. Spin-Off Accelerator Programı'na kabul edilecek akademisyenlerin sürdürülebilir, ölçeklenebilir ve girişim sermaye fonları iledesteklenebilecek işletmeler oluşturmaları amaçlanıyor. Program kapsamında akademik girişimciler için TRL seviyelerini (teknoloji olgunluk seviyesi) yükseltecek programlar uygulanacak.

Programa dahil olan her akademisyen projesinin TRL seviyesinde ilerleme sağlanması projenin en önemli amacı olarak öne çıkıyor. 10 ay sürecek ve 421 Bin TL'ye mal olacak projede girişimlerin kendi alanlarında tecrübeli sanayi ortakları bularak hızlı şekilde satış kanallarına ulaşmaları ve ticari faaliyetlerine başlamaları sağlanacak. Projenin akademisyen - sanayi iş birliğine örnek olması ve ülkemizin yüksek teknolojili ürün üretme kapasitesini artırması amaçlanıyor.