Ana içeriğe atla

Ajansımızdan İhracatçıların eleman sorununa yönelik eğitim

10 Kasım 2012

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından dış ticaret potansiyelini arttırmak için düzenlenen ve her kesimden büyük ilgi gören eğitimlere bir yenisi daha eklendi. Yabancı dil eğitimi almakta olan üniversite öğrencilerine yönelik olarak verilen "Dış Ticaret Eğitimi" öğrencilerin yoğun katılımıyla başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı, düzenlediği bu eğitim programıyla ihracatçıların çok önemli bir sorununun çözümüne katkı sağlamayı hedefliyor. Ülke kalkınmasında ve cari açığın azaltılabilmesinde çok önemli bir paya sahip olan ihracat alanında çalışan firmaların, yabancı dil bilen personel bulabildikleri fakat bu personelin genellikle temel dış ticaret bilgisine sahip olmadığı tespitinden yola çıkarak oluşturulan eğitim programı 16 saat sürecek. Tamamen ücretsiz olarak sunulan eğitim programı sonrasında katılımcılar, sektörü ne olursa olsun dış ticaret yapmakta olan firmalarda iş bulabilme olanağını da arttırmış olacaklar.

Alanında uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimlerde dış ticarette dikkat edilmesi gereken temel uluslararası kurallar, AB ve GATT çerçevesinde dış ticaret mevzuatı ve Türk ihracat rejimi, dış ticaret işlemlerinde düzenlenmesi gerekli belgeler, alınması gereken izin ve sertifikalar, dış ticarette teslim şekilleri ve INCOTERMS'2010, temel ihracat pazarlaması ve pazar araştırması ilkeleri, ihracat alacaklarının güvenli tahsil yöntemleri, uluslararası ticarî sözleşmeler ve sözleşme uygulamaları, ihracatı teşvik sistemi ve hibe şeklinde devlet yardımları konuları ele alınacak.