Ana içeriğe atla

Ajansımızdan Beypazarı Ticaret Odası'na ziyaret

15 Kasım 2012

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı Beypazarı Ticaret Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette Beypazarı Ticaret Odası tarafından yürütülen "Gelenekten Geleceğe Beypazarı" projesi ile ilgili gelinen aşama konusunda da değerlendirmeler yapıldı.

Görüşmede, Beypazarı'nın önemli bir potansiyele kavuştuğunu ifade eden Balcı, bunu daha ileri götürmek üzere yapılacak çalışmaların da önemli olduğunu vurguladı. Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Necdet Çalışkan ile görüşen Balcı, proje kapsamında yapılan çalışmalar ve gelinen aşama hakkında bilgi aldı. Ziyarette Beypazarı Belediye Başkanı Cengiz Özalp'la da görüşen Balcı, yapılan çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu. Bu gibi projelerin Beypazarı'nda başarılı bir şekilde ilerlediğini görmekten dolayı ayrıca mutlu olduklarını dile getirdi. Projenin Beypazarı'nın turizmde bir marka olarak öne çıkmasını destekleyeceğini belirten Balcı, bölgede yeni iş sahalarının oluşmasının ve böylece istihdamın artmasının da projenin bir başka olumlu çıktısı olacağını söyledi.

Balcı, Ankara'nın turizm potansiyelini geliştirecek projeler arasında Beypazarı ilçesinin ayrı bir yerinin bulunduğunu, bu nedenle çalışmalara katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Beypazarı Ticaret Odası'nın ardından yine Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve Beypazarı Yaşayan Müze tarafından yürütülen "Uygulamalı Hamam Müzesi"ni de gezen Balcı, çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu. Yetkililerden müze hakkında bilgi alan Balcı, tüm bu projelerin Ankara'nın turizm atağının bir parçası olduğunu söyledi. Balcı ayrıca, Türkiye'nin ilk Uygulamalı Hamam Müzesi'nin, yöredeki turizm çeşitliliğini sağlama açısından da çok önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Ziyaret sonunda, günün anısına Beypazarı Ticaret Odası Başkanı Necdet Çalışkan tarafından bir plaket sunuldu.